Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΚΕ
Δίνει διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις οικονομικές εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου

Αναφερόμενο στις οικονομικές εξαγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το οικονομικό όραμα του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι τα διαπιστευτήρια της οικονομικής πολιτικής που υποσχέθηκε στους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου. Δίνει εγγυήσεις για την περαιτέρω προώθηση των στρατηγικών επιλογών τους, την απελευθέρωση των αγορών, την υψηλή κερδοφορία για το πιο ανταγωνιστικό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, διασφαλίζοντας τη συνεργασία του με το ξένο κεφάλαιο.

Την ουσιαστική πολιτική σύμπλευση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκαλύπτει το κάλεσμα του κ. Γ. Παπανδρέου για συνεργασία των κομμάτων, προκειμένου να προωθηθεί ένα σταθερό φορολογικό σύστημα προς όφελος του κεφαλαίου και να αναμορφωθεί η οικονομική - διοικητική μηχανή, ώστε πιο ευέλικτα να εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα.

Υποσχέθηκε την πλήρη υποταγή του εκπαιδευτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες της κεφαλαιακής παραγωγής και κερδοφορίας, ακόμη και με την εισαγωγή μαθήματος για την επιχειρηματικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το ΚΚΕ καλεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες, να αποσύρουν την εκλογική τους συναίνεση προς το ΠΑΣΟΚ, που από καιρό έχει σταθεροποιηθεί σε δεξιό, αντιδραστικό κόμμα. Να καταδικάσουν το δικομματισμό, να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ εγγυημένη πολιτική δύναμη, για να παρεμποδιστούν τα αντιλαϊκά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ