Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Να μη λείψει κανείς!
  • Την Πέμπτη 26 Φλεβάρη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Στις 29 Φλεβάρη στην Καρδίτσα, την 1η Μάρτη στο Βόλο και στις 2 Μάρτη στα Τρίκαλα

Από παλιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα
Από παλιότερη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα
Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας για την επιτυχία των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ, που θα γίνουν στις πρωτεύουσες και των τεσσάρων νομών της περιοχής. Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν από τη Λάρισα, την Πέμπτη 26 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων (Αλκαζάρ), με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τη «σκυτάλη» παίρνουν στη συνέχεια η Καρδίτσα, όπου η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων, με ομιλητή τον Δ. Ζάχαρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα 1 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, με ομιλητή τον Κ. Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ και στα Τρίκαλα την επόμενη μέρα, Τρίτη 2 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, με ομιλητή, επίσης, τον Κ. Καζάκο.

Οι κομμουνιστές της Θεσσαλίας έχουν ριχτεί δυναμικά και ακατάπαυστα στη μάχη για την επίτευξη του στόχου της αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στην περιοχή, που θα συμβάλει στην άνοδο του πανελλαδικού ποσοστού του Κόμματος. Η μάχη αυτή δίνεται με «όπλο» τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων και την πρόταση διεξόδου και προοπτικής για την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας.

Αισιόδοξα τα μηνύματα

Τα μηνύματα, που έρχονται από τους εργασιακούς χώρους, τα χωριά, τις συνοικίες, τα στέκια της νεολαίας και όπου αλλού ζουν και δρουν τα λαϊκά στρώματα, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Το κλίμα αισιοδοξίας αποτυπώνεται στη θερμή υποδοχή, που τυγχάνουν οι υποψήφιοι βουλευτές και τα στελέχη του Κόμματος, κατά τις περιοδείες, τις εξορμήσεις και τις συγκεντρώσεις που γίνονται και στους τέσσερις νομούς της περιοχής. Εκεί όπου τα κλιμάκια του ΚΚΕ έρχονται σε άμεση επαφή και συζητούν με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και με όλους όσοι υποφέρουν από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτικής της κυβέρνησης, οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η ελπίδα και η απαντοχή τους βρίσκεται στο ΚΚΕ, που αγωνίζεται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.

Οι Θεσσαλοί ξέρουν ότι η αιτία των προβλημάτων τους βρίσκεται στην αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που «στραγγαλίζει» τα εργατικά δικαιώματα, αυξάνει την ανεργία, ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, βάζει «λουκέτο» στα μικρομάγαζα, κοροϊδεύει τους συνταξιούχους με τα «ψίχουλα» που παίρνουν. Και γνωρίζουν ότι ο στόχος αυτός της πολιτικής είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Το ζητούμενο, όμως, είναι όχι μόνο ν' αναγνωρίζουν στα λόγια τη συνέπεια του Κόμματος, αλλά να το δείξουν και στην κάλπη με την καταψήφιση του δικομματισμού και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που θα δώσει δύναμη στους αγώνες τους.

«Συναγερμός» στη Λάρισα

Στη Λάρισα, έχει σημάνει συναγερμός για την επιτυχία, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ερχόμενης Πέμπτης, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη και τα μέλη, αλλά και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν ριχτεί στη δουλιά για τη μαζική συμμετοχή του λαρισαϊκού λαού. Δουλεύουν με αυταπάρνηση και ενθουσιασμό και δεν αφήνουν ούτε ώρα να πάει χαμένη, ώστε να είναι μια συγκέντρωση αντάξια του Κόμματος. Με το φυλλάδιο - κάλεσμα για τη συγκέντρωση, εξορμούν σε εργοστάσια, άλλους εργασιακούς χώρους, στις συνοικίες της Λάρισας, στις επαρχιακές πόλεις, στα χωριά, σπίτι το σπίτι, καφενείο το καφενείο, στέκι το στέκι και αλλού, απευθύνοντας προσκλητήριο συμμετοχής στους εργάτες, στους αγρότες, στους νέους, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς.

Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, «με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι στις εκλογές της 7ης Μάρτη θα τιμωρήσουν παραδειγματικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, που έχουν βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, στόχος της οποίας είναι ν' αυξήσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος τους». Και συνεχίζει: «Πρέπει, όχι μόνο να "μαυρίσουν" το δικομματισμό, αλλά και να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθούν οι αγώνες τους, να ενισχύσουν αποφασιστικά τα "κόκκινα" ψηφοδέλτια της ελπίδας και της προοπτικής, για να έχουν μια ισχυρή αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και, βεβαίως, για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θ' ανοίξουν το δρόμο στη Λαϊκή Εξουσία».

Θα είμαστε εκεί!

Δυναμική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στη συγκέντρωση των νέων της Λάρισας, διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να ρίξουν «κόκκινο» στην γκρίζα προοπτική, όπου τους καταδικάζει ο δικομματισμός, ψηφίζοντας ΚΚΕ. Ο Αλ. Ντιώνας, 28 χρόνων, άνεργος, λέει στο «Ρ» ότι «θα δώσει οπωσδήποτε το "παρών" του στη συγκέντρωση». «Ψήφισα και ΠΑΣΟΚ - τονίζει - και τώρα για πρώτη φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ, καθώς δεν μπορώ άλλο να ανεχτώ τον κυβερνητικό εμπαιγμό που δεχόμαστε, όλα αυτά τα χρόνια, οι νέοι. Σπούδασα τεχνολόγος - γεωπόνος και σήμερα δεν έχω δουλιά. Η πλειοψηφία των νέων δεν μπορεί να βρει δουλιά. Και τώρα το ΠΑΣΟΚ ζητά την ψήφο μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η συσπείρωση στο ΚΚΕ».

Και οι εργαζόμενοι θα είναι εκεί. Στη συγκέντρωση του Κόμματος, που μάχεται συνέχεια και με συνέπεια για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ο Β. Πουτούλης, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Λάρισας, λέει: «Πρέπει να 'μαστε όλοι εκεί. Γιατί το ΚΚΕ εκφράζει μόνο τα ταξικά μας συμφέροντα και εκεί είναι ο φυσικός μας χώρος. Κι έτσι μόνο, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, θα αποκτήσουμε δύναμη στους αγώνες για τα δικαιώματά μας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιφυλάσσουν για μας χειρότερες μέρες. Δεν πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι να μην το επιτρέψουμε».

Η Ελένη Ζούκα, ταμίας του Συνδικάτου - Κλωστοϋφαντουργών - Δέρματος Λάρισας, είναι εργάτρια στο εργοστάσιο έτοιμου ενδύματος «ΛΟΥΠΑΣ», όπου οι εργαζόμενοι, εδώ και 20 μέρες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλιά, καθώς ο εργοδότης τους αποφάσισε να τους πετάξει στο δρόμο της ανεργίας, βάζοντας λουκέτο στο εργοστάσιό του και, επιπλέον, αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, που τους οφείλει. «Δουλεύαμε - επισημαίνει - όσες ώρες και όποτε ήθελε ο εργοδότης, χωρίς να 'χουμε το δικαίωμα στο 8ωρο και τη σταθερή δουλιά. Είναι το πρότυπο της γυναίκας ίσον μισός άνθρωπος, της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ. Ε, όχι δεν πρέπει θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν τη λεηλασία των δικαιωμάτων μας. Χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας είναι να τους "μαυρίσουμε" και να ψηφίσουμε ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ