Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ
Μονομαχία για ... δυο

Αλ. Παπαρήγα: Θα είναι θέατρο

Σε μονομαχία στα μέτρα του δικομματισμού, θα εξελιχθούν οι δυο, κατά πάσα πιθανότητα, τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το σίριαλ των τελευταίων ημερών έληξε με τους εκπροσώπους των δυο κομμάτων να έχουν πετύχει το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από τον αποκλεισμό των αρχηγών των άλλων πολιτικών κομμάτων από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος του Ν. Αθανασάκη, επικαλέστηκε το «εκλογικό μας σύστημα» (!) και το «πολιτικό σκηνικό» (!), για να ...πείσει για την επίμονη άρνηση του Γ. Παπανδρέου να συμμετέχουν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι «με τα δεδομένα του εκλογικού συστήματος, είναι το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και αυτό το επίπεδο που είναι διαφορετικό, είναι θέμα δημοκρατίας αυτό και απορώ πώς τίθεται»...

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, χρησιμοποιώντας για ...άλλοθι τη στάση του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συνομιλήσει με τα μικρότερα κόμματα και το δέχεται μόνο εκεί που θεσμικά τού επιβάλλεται από το Σύνταγμα, δηλαδή στη Βουλή δε θεωρούμε σωστή αυτή την προσέγγιση, άρα λοιπόν περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί αυτή τη συζήτηση».

Πάντως, από τις δηλώσεις και των δυο, προκύπτει ότι η συμφωνία τους προβλέπει να γίνουν ερωτήσεις, που θα αφορούν πέντε ενότητες: Οικονομία - Ανάπτυξη, Παιδεία - Απασχόληση, Υγεία - Πρόνοια, Εξωτερική Πολιτική και Δημόσια Διοίκηση. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρχει δυνατότητα ελεύθερων ερωτήσεων σε ένα δεύτερο γύρο από τους δημοσιογράφους με δυνατότητα για διευκρινίσεις.

Είναι θέμα δημοκρατίας

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη μη συμμετοχή των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων στο «ντιμπέιτ», η Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της συνέντευξής της στα Γιάννενα, σημείωσε:

«Πολύ ασχολιόμαστε με το "ντιμπέιτ". Είναι θέμα δημοκρατίας και αντιδράσαμε. Και μάλιστα, ο τηλεοπτικός "902" αναλαμβάνει να οργανώσει "ντιμπέιτ" με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων. Και περιμένει απαντήσεις από τον κ. Καραμανλή και τον κ. Παπανδρέου. Περιμένουμε κι εμείς, γιατί εμείς βεβαίως και θα πάρουμε μέρος.

Αλλά να ρωτήσω κάτι; Οσα "ντιμπέιτ" και να γίνουν, ο ελληνικός λαός περιμένει τώρα από τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών να βγάλει συμπεράσματα; Θέατρο θα είναι. Το ΚΚΕ θα δώσει τις απαντήσεις, που έδινε χτες, προχτές και αντιπροχτές. Δε θα κάνει προσαρμογές. Εχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι όλοι θα κάνουν διάφορες προσαρμογές. Αλλοι θα γίνουν απότομα "αντικαπιταλιστές" κι άλλοι θα γίνουν απότομα "φιλολαϊκοί". Δε λέω ότι δεν έχουν αξία τα "ντιμπέιτ", αλλά το τελευταίο 15ήμερο ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τη ζωή του.

Και τέλος, εγώ θα πρότεινα: Αν γίνει το "ντιμπέιτ" ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, να κλείσουν όλες οι τηλεοράσεις. Κοροϊδία θα είναι. Στημένο, καλοστημένο και δε θα βγει τίποτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ