Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ας σκεφτεί ο λαός...

Με αφορμή τις χτεσινές διαβεβαιώσεις του Γιώργου Παπανδρέου προς τους επιχειρηματίες ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται να διατηρήσει και να διευρύνει «τις κατακτήσεις μας», η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας αργά το βράδυ σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα σχολίασε:

«Κάθε μέρα που περνάει παρουσιάζονται και καινούριες αποδείξεις ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι κόμματα του κεφαλαίου. Σήμερα (σ.σ. χτες) ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους επιχειρηματίες τους, είπε ουσιαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να διευρύνει αυτά που θεωρούν "κατακτήσεις μας". Δεν πρόκειται, βέβαια, για κατακτήσεις λαϊκές. Γιατί, πράγματι, όλα αυτά τα χρόνια κατακτήσεις είχε μόνο το μεγάλο κεφάλαιο: Προνόμια, φοροαπαλλαγές, κίνητρα για συγχωνεύσεις, κίνητρα για να βγαίνουν στο εξωτερικό κι ας κλείνουν εδώ επιχειρήσεις, φτηνή δουλιά, κατάργηση του 8ωρου, μερική απασχόληση, μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Και σ' αυτά τα ζητήματα η ΝΔ, βεβαίως, ουδέποτε έκανε κριτική στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ούτε μία φράση κριτικής από τη ΝΔ για τα προνόμια, τα υπερπρονόμια, τα νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο. Αντίθετα, η ΝΔ «σκουντούσε» το ΠΑΣΟΚ να δίνει αυτά τα νέα προνόμια όλο και πιο γρήγορα.

Κι ύστερα μιλάνε όλοι μαζί για τη φτωχολογιά!

Τι άλλο θέλουν, άραγε, τα λαϊκά στρώματα για να καταλάβουν; Ας σκεφτεί ο λαός, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν πολιτική πείρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ