Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Να γίνουμε κήρυκες των θέσεων του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

Να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ κάλεσε τους Ζωγραφιώτες ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στου Ζωγράφου, παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Αθηνών, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Καλύβας οι οποίοι απηύθυναν και έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος επισήμανε: «Τις επόμενες μέρες μέχρι και τις εκλογές πρέπει να γίνουμε κήρυκες των θέσεων του ΚΚΕ. Πρέπει να απευθυνθούμε και στους αναποφάσιστους αλλά και στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, άσχετα από το τι ψηφίζουν. Πρέπει να τους πείσουμε ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα της αντίστασης, του συνδικαλιστικού κινήματος και μπορεί να αποτελέσει την πραγματική αντιπολίτευση και να αντιπαλέψει την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το ΚΚΕ το χρειάζονται δίπλα τους ως ένα μηχανισμό πάλης και μέσα απ' αυτό να ανοίξει ο δρόμος της συσπείρωσης για ένα μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις αντιλαϊκές επιλογές».

Ο βουλευτής του Κόμματος επισήμανε ότι όποιο από τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, αναλάβουν την κυβέρνηση, θα ακολουθήσουν σκληρή αντιλαϊκή πολιτική και αυτό -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τις πρόσφατες αναφορές του Κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον αρχισυντάκτη του εκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκο Παπαδόπουλο. Η αντιλαϊκή αυτή πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα να αποτελέσει νησίδα διαφορετικής πολιτικής.

Επίσης ο Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι ο τελευταίος ντόρος που γίνεται για τα ντιμπέιτ και με την παρουσία μόνο του Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, έχει ως στόχο να επηρεάσει τους αναποφάσιστους και να καταδείξει δήθεν διαφορές στα δύο αυτά κόμματα. Ομως οι όποιες διαφορές τους είναι εντελώς επουσιώδεις, αφού η στρατηγική επιλογή τους, δηλαδή η ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου γι' αυτούς αποτελεί μονόδρομο.


Ο Ν. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα της συνοικίας και των εργαζομένων που καθημερινά οξύνονται τονίζοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, το οποίο αντιστάθηκε έμπρακτα στην τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Τέλος, ο Γ. Καλύβας απευθύνθηκε κυρίως στη νεολαία καλώντας τη να υπερψηφίσει το ΚΚΕ. Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θέλουν τους νέους μαστουρωμένους, με ανασφάλιστη εργασία, δουλιά με το κομμάτι, ζωή με το κομμάτι. Εμείς, συνέχισε, είμαστε μαζί τους στην αγωνία και στις διεκδικήσεις τους και μαζί τους είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ