Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Δ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Η πολιτική τους είναι που διογκώνει την ανεργία

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημαρχείου στο Ιλιον, μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το πρόβλημα της ανεργίας δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί μετά τις εκλογές, παρά τα όσα προεκλογικά υπόσχονται τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ. Οι δυο τους, όχι μόνο δεν μπορούν να εξαλείψουν τις αιτίες, οι οποίες δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά είναι η πολιτική που υπερασπίζονται και ακολουθούν, που το μεγαλώνει».

Τα παραπάνω τόνισε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα από κόσμο στο δημαρχείο του Ιλίου. Και δεν είναι τυχαίο που ο Δ. Γόντικας, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας, αφού τα ποσοστά της στο Ιλιον ξεπερνούν το 14%, ενώ την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι του δικομματισμού τάζουν δουλιές με μερική απασχόληση.

Αναφερόμενος στις πηγές της ανεργίας ο ομιλητής σημείωσε, ότι είναι ο σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων, ανταγωνισμός που πρόκειται να ενταθεί. Η αύξηση της παραγωγικότητας που οδηγεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού. Οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις. Υπογράμμισε δε, πως αυτή την περίοδο τελειώνουν και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (σ.σ. βλέπε Γ΄ ΚΠΣ) όπως και τα ολυμπιακά έργα. Και σημείωσε πως, αν γίνουν νέες επενδύσεις θα γίνουν με χειρότερους όρους, δηλαδή με φτηνό εργατικό δυναμικό και σίγουρο κέρδος για το κεφάλαιο. Από την πλευρά τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως «λύση» για την ανεργία θεωρούν το μοίρασμά της, δηλαδή τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης.

«Αυτή η νέα εποχή που ευαγγελίζονται, είναι η εποχή της βαρβαρότητας. Και θέλουν να μας πείσουν ότι ή πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτήν την πραγματικότητα ή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ομως δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο. Ποιος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση μετά τις εκλογές; Δεν υπάρχει καμία άλλη δύναμη πραγματικής αντίστασης πέρα από το ΚΚΕ», υπογράμμισε ο Δ. Γόντικας.

Ο ομιλητής σημείωσε, πως η πολιτική των άλλων δυνάμεων είναι η αποδοχή της πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αν και μερικοί ανανεωτές, υπογράμμισε, έγιναν όψιμα πολέμιοι της ΕΕ ξεχνώντας ότι κι αυτοί στήριξαν αυτή την πολιτική. Το ζήτημα είναι, τόνισε, ποιος θα οργανώσει τη λαϊκή πάλη μετά τις εκλογές.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η υποψήφια βουλευτής Σταυρούλα Τσίτσου και η επίσης υποψήφια βουλευτής Δ. Μαστρογιάννη. Στη συγκέντρωση παρόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Συνεργασία Αλλαγή Ιλίου» καθώς και εκπρόσωποι των συνδικάτων της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ