Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψηφοθηρικές σκοπιμότητες

Το ίδιο στην ουσία θέμα, πάντως, βάζει και το κύριο άρθρο του χτεσινού «Εθνους», κάνοντας κριτική στο ΚΚΕ, που δε διαδηλώνει ενάντια στην έλευση των αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το συνέδριο του οποίου πρόσφατα πήρε και τη γνωστή αντικομμουνιστική απόφαση, με αφορμή την ένταξη στην ΕΕ μιας σειράς πρώην σοσιαλιστικών χωρών.

Θυμίζουμε στο «Εθνος», πως το ΚΚΕ έχει καταγγείλει το γεγονός και, μάλιστα, περισσότερες από μία φορά. Του θυμίζουμε, επίσης, ότι το ΚΚΕ έχει βάλει έντονα στην ΕΕ - όπως και στην κυβέρνηση - το θέμα των αντιδημοκρατικών και αντικομμουνιστικών διακρίσεων σε μια σειρά υπό ένταξη πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Πραγματοποίησε, μάλιστα και ειδική ημερίδα στην Αθήνα, με αντίστοιχο θέμα. Του θυμίζουμε, ακόμη, ότι το ΚΚΕ καταψήφισε την ένταξη όλων των νέων μελών - μαζί και των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Τέλος, να του θυμίσουμε, ότι η κυβέρνηση, όπως και ο ΣΥΝ, κάθε άλλο παρά... ίδρωσαν απ' όλες αυτές τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Εκαναν την πάπια και καμιά θέση δεν έχουν πάρει για τα θέματα αυτά, ενώ, το «Εθνος» προσπέρασε αδιάφορα τις αλλεπάλληλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του ΚΚΕ, σε αντίθεση με το όψιμο τώρα ενδιαφέρον του.

Θα λέγαμε, επομένως, πριν το «Εθνος» πει οτιδήποτε σχετικό για το ΚΚΕ, να έκανε μια κάποια αυτοκριτική για τη δική του στάση και, επίσης, να απευθύνει την κριτική του σε όσους έχουν ευθύνες και την αξίζουν. Αλλιώς, οι ψηφοθηρικές σκοπιμότητες βγάζουν μάτι....


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ