Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση για το Κυπριακό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μαζική εκδήλωση της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Αθήνας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Την εκδήλωση, που ήταν προγραμματισμένη από καιρό αλλά συνέπεσε με την επανέναρξη των συνομιλιών στη Λευκωσία, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδες Κύπριοι αλλά και Ελλαδίτες Φοιτητές.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία στο προαύλιο του πανεπιστημίου και συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν οι Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Λεόντιος Φιλοθέου, μέλος της Γραμματείας του παραρτήματος του ΑΚΕΛ στην Ελλάδα, οι οποίοι παρουσίασαν ουσιαστικές πλευρές τόσο των εξελίξεων, αλλά και της ιστορικής διαδρομής του Κυπριακού. Εγινε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δικοινοτικές πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη από τους φορείς των Ελληνοκυπρίων της Ελλάδας και Τουρκοκυπρίων της Τουρκίας.

Ο Ηλίας Λέγγερης επανέλαβε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του κυπριακού λαού για δίκαιη και βιώσιμη λύση, καθώς και στις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου που είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες ευθυγραμμιζόμενες με τους αμερικάνικους χειρισμούς ασκούν πιέσεις προς την κυπριακή πλευρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ