Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάλεσμα με νόημα

Το πλατύ και ανοιχτό κάλεσμα για συμπόρευση και ψήφο στις 7 Μάρτη, που απευθύνει το ΚΚΕ στους αγωνιστές και αγωνίστριες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, στους αναποφάσιστους που μένουν μετέωροι, σε όλους όσοι αναζητούν μιαν άλλη, μια πραγματική διέξοδο από τα αδιέξοδα του δικομματισμού, δεν είναι μια απλή διακήρυξη προεκλογικού χαρακτήρα, αλλά αποτελεί πολιτική παρέμβαση μέσα στο γκρίζο τοπίο του κουραστικού και αποκρουστικού προεκλογικού σκηνικού εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού, το οποίο έχουν στήσει οι δυο μονομάχοι της εξουσίας.

Είναι ένα κάλεσμα ευθύνης, σκέψης και δράσης, που θέτει τον καθένα μπροστά στις δικές του προσωπικές ευθύνες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη αναμονή, τώρα είναι η ώρα για το αποφασιστικό βήμα. Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να τοποθετηθούν τα πράγματα στην πραγματική τους θέση, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Κάθε αγωνιστής της ζωής που στοιχειωδώς έχει συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς συντελείται γύρω μας, δεν έχει το δικαίωμα να μείνει άφωνος, να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και μοιρολατρικά να περιμένει να δεχτεί το επόμενο πλήγμα, που είναι σίγουρο ότι θα έρθει από την επομένη των εκλογών.

Δεν μπορεί να δηλώνει «αναποφάσιστος» όταν άλλοι αποφασίζουν για τη ζωή του και είναι αποφασισμένοι να του τα πάρουν όλα. Δεν μπορεί να μείνει όμηρος και εγκλωβισμένος στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, γιατί έτσι τον θέλουν αυτοί που κλέβουν τη ζωή του, τα δικαιώματά του, την ψυχή του και κάθε τέσσερα χρόνια και την ψήφο του. Και βέβαια η ΝΔ δεν μπορεί να είναι το υποκατάστατο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί υπάρχει διέξοδος, υπάρχει προοπτική. Να συναντηθεί με τους κομμουνιστές στη δράση και την κάλπη. Να έχει τη δική του συμβολή στο δυνάμωμα των αγώνων που έρχονται από την επόμενη μέρα, ενάντια στη λαίλαπα που ετοιμάζουν. Στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, που έχει ανάγκη ο τόπος, για την αντεπίθεση, για τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για τη λαϊκή εξουσία.

Αυτό θα είναι το πραγματικό ριζοσπαστικό βήμα που θ' ανοίξει δρόμους και θα αφήσει πίσω την κάθε χρώματος διαχείριση της σημερινής βάρβαρης πραγματικότητας και τους εκφραστές της να απολογούνται για τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετούν. Αυτό είναι σήμερα το ριζοσπαστικό, η ψήφος και η συμπόρευση με το ΚΚΕ και ο απεγκλωβισμός από το δικομματισμό και τα κάλπικα διλήμματα που αυτός παράγει. Καθένας που βρίσκεται σε αυτή τη θέση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι μεγάλη η προσωπική του ευθύνη, πολύ περισσότερο όταν δηλώνει ότι δεν τον καλύπτει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ.

Τώρα πια, με όλα όσα έχουν συμβεί, κανείς δεν έχει τα περιθώρια για να πει «δεν ήξερα». Σήμερα όλοι μπορούν να προβλέψουν ποια θα είναι η πολιτική είτε μιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχει η ευκαιρία να μπει φραγμός και να αναθαρρέψει η ελπίδα, με την ψήφο στο ΚΚΕ, που σήμερα μετράει πολλαπλά. Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να πάει χαμένη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ