Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με την ψήφο σας αποδυναμώστε τους εχθρούς σας

Με τους ναυτεργάτες στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ συζήτησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Οι ναυτεργάτες παλεύουν με πολλά θεριά, πέρα από τη θάλασσα. Με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που θησαυρίζει με την εκμετάλλευση του μόχθου τους. Με την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ταυτίζεται και η ΝΔ, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Γι' αυτό τώρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να αδυνατίσουμε τους εχθρούς των ναυτεργατών, την κυρίαρχη πολιτική».

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στους ναυτεργάτες στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ, τους κάλεσε, με την ψήφο τους, στις 7 του Μάρτη να στηρίξουν το ΚΚΕ και να αποδυναμώσουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού. «Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ, τόνισε, είναι ψήφος αγώνα που δίνει στον καθένα τη δύναμη να αντισταθεί στην αντεργατική πολιτική και να ανοίξει δρόμο για ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές».

Οσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ από την κάλπη, τόνισε, τόσο πιο δυναμικά θα απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, θα σταθούμε εμπόδιο στην ανεργία, θα διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για τους άνεργους, δωρεάν και δημόσια Υγεία και Παιδεία. Μέσα από τους αγώνες που δώσαμε και θα δώσουμε πρέπει να χτίζουμε το αύριο και το αύριο ταυτίζεται με τη συσπείρωση πλατιών δυνάμεων, για να συγκροτήσουμε ένα πλατύ μέτωπο που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και τους ιμπεριαλιστές και θα διεκδικεί και την ίδια την εξουσία. Γιατί οι εργάτες - έθεσε το ερώτημα - θα πρέπει να αποδεχτούν σαν μοιραίο πως μια χούφτα καπιταλιστές πρέπει να καπηλεύονται το μόχθο τους; Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας και ο σκοπός της οικονομίας, θα πρέπει να αλλάξει το κριτήριο και κριτήριο θα πρέπει να είναι η ευημερία του λαού.

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Γιώργος Τούσσας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Πειραιά, οι οποίοι, αφού επισήμαναν ένα προς ένα όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ σε βάρος των ναυτεργατών και προς όφελος των εφοπλιστών κάλεσαν τους ναυτεργάτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με την ψήφο τους να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ