Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΨΙΘΥΡΙΣΤΕΣ...«Σήμερα ολοκληρώνεται η διενέργεια των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αύριο λήγει η κατά νόμον προθεσμία για τη δημοσίευσή τους και από μεθαύριο πιάνουν δουλειά τα... "παπαγαλάκια". Πάσης (πολιτικής) φύσεως "ψιθυριστές" αναμένεται να διοχετεύουν ως και την ημέρα των εκλογών πληροφορίες για δήθεν δημοσκοπήσεις με το ένα ή το άλλο αποτέλεσμα, ανάλογα με την επιδίωξη και την κομματική προέλευση του "ψιθυριστή". Το είδος είχε ευδοκιμήσει και στις εκλογές του 2000 και μάλλον το πλήρωσε ακριβά η Ν.Δ., αλλά αυτή τη φορά βοηθούσης της εξαπλώσεως της χρήσεως του διαδικτύου - που δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί - αναμένονται ακόμη και υπερβολές στη "μαύρη προπαγάνδα", προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να επηρεασθεί το φρόνημα των πολιτών» («ΒΗΜΑ»).

...ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (1)...«Ελάχιστες μόνο ημέρες είναι που οι φιλοξενούμενοι της ΝΔ και του προέδρου της εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής Δεξιάς ενέκριναν με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο ζητείται να μην προσλαμβάνονται σε θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης άτομα που έχουν διατελέσει (και πολύ περισσότερο εξακολουθούν να είναι) μέλη κομμουνιστικού κόμματος... Και για να κάνουμε όσο το δυνατόν σαφέστερο το περιεχόμενο του συγκεκριμένου ψηφίσματος, σημαίνει ότι αν ποτέ οι Ευρωπαίοι δεξιοί είχαν τη δυνατότητα να επιβάλουν τις απόψεις τους, τότε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση εργαζόμενου σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

...ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (2): «Στην Αθήνα από σήμερα η "Μαύρη Διεθνής". Και μην ξεχάσει η Αλέκα να... υποδεχθεί τους κομμουνιστοφάγους Μπερλουσκόνι και... ΣΙΑ που κουβαλάει για ενίσχυση στις εκλογές ο... φίλος της ο Καραμανλής» («ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ...«Με τις δημοσκοπήσεις να οδεύουν προς την απαγόρευση δίδοντας σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ο εκλογικός αγώνας εισέρχεται στην τελική ευθεία, χωρίς όμως ακόμη να έχουν προσδιορισθεί οι κανόνες ενός ελεύθερου δημοκρατικού διαλόγου. Και στη χθεσινή δεύτερη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ επέδειξε εξαιρετική δυσκαμψία και επιφυλακτικότητα στο θέμα του περιεχομένου των τηλεοπτικών συζητήσεων μεταξύ των κ. Παπανδρέου και Καραμανλή και άρνηση αντιπαράθεσης με τα μικρότερα κόμματα της Αριστεράς» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εχουμε (έγκυρη!) δημοσκόπηση(2007-01-23 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η μάχη(2006-06-04 00:00:00.0)
Με όπλα τα ψευτοδιλήμματα και την πόλωση(2003-11-13 00:00:00.0)
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ(2002-05-08 00:00:00.0)
Υστατο χαρτί Σιράκ ενόψει του β' γύρου(1997-05-30 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία των εκλογών(1996-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ