Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Και αντικομμουνιστές και «παπατζήδες»!

Υπάρχουν δυο είδη αντικομμουνισμού. Ο ένας είναι ο απλός (δηλαδή ο χυδαίος, ο αντιδραστικός κλπ.). Ο άλλος είναι όλα τα προηγούμενα συν ένα ακόμα. Είναι και γελοίος.

***

Τα ηνία σ' αυτό το είδος αντικομμουνισμού, του γελοίου, τα κρατά εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε, όπως όλοι γνωρίζουν, για το κόμμα που:

  • Εχει στις τάξεις του Καλαφάτηδες (γνωστή η «θεωρία» του κυρίου, πως οι κομμουνιστές δεν έχουν ικανοποιητικές συντάξεις γιατί δεν υπέγραφαν δήλωση μετανοίας και έτσι έμεναν στις εξορίες!).
  • Εχει στις τάξεις του υποψήφιους βουλευτές, όπως ο Παν. Παναγιώτου (να γίνει δίκαιη ανακατανομή των εισοδημάτων λέει το ΚΚΕ, τι μιλάτε εσείς που έπεσε η ΕΣΣΔ, απαντάει αυτός!).
  • Ο μέχρι πρότινος «καταλληλότερος» πρόεδρός του, ο κ. Σημίτης, είναι αυτός που επί της 8χρονης θητείας του έχει χρησιμοποιήσει τη φρασεολογία του Γκαίμπελς και του Τσόρτσιλ περί «σιδηρού παραπετάσματος» καμιά διακοσαριά φορές.
  • Εφτασε να «γιορτάζει» την επέτειο των 50 χρόνων από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην επιδρομή κατά της Κορέας (!).

Αυτό το κόμμα, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε χτες ανακοίνωση για να ...«καταγγείλει» τους άλλους, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το γνωστό άθλιο ψήφισμά τους, που επιχειρεί την εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό και ζητά την απαγόρευση σε πρώην κομμουνιστές από τις χώρες της διεύρυνσης να καταλάβουν θέσεις στην ΕΕ.

***

Προεκλογική περίοδος είναι, δηλαδή περίοδος κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν ορρωδεί προ ουδενός. Εδώ έφτασαν να στήσουν προεκλογικές ψηφοθηρικές πασαρέλες στη Μακρόνησο (τέτοιο το «ήθος» τους), σε κάτι τέτοια θα «κόλλαγαν»;

Ομως, δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες από την απόφαση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ (και το ΣΥΝ) υπερψήφισε εκείνα για τα οποία κατηγορεί τη ...ΝΔ και το ΕΛΚ! Αλλά τώρα έρχεται να πουλήσει ...«φιλοκομμουνιστικό» παπατζηλίκι!

Ψηφίζοντας τη διεύρυνση της ΕΕ, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε την ένταξη της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, χώρες, δηλαδή, όπου τα ΚΚ είναι παράνομα! Χώρες, όπου κομμουνιστές είναι φυλακή για τις ιδέες τους! Οπου πολίτες, εκλεγμένοι στα Σοβιέτ, επί ΕΣΣΔ, δεν έχουν πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι! Ψήφισε την είσοδο της Πολωνίας, χώρας, δηλαδή, που στο άρθρο 13 του Συντάγματός της γίνεται λόγος για τον «κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό»! Ψήφισε την είσοδο της Ουγγαρίας, χώρας, δηλαδή, όπου τα σύμβολα του κομμουνισμού έχουν απαγορευτεί!

***

Το παπατζηλίκι του ΠΑΣΟΚ σε όλο του το μεγαλείο. Αλλά έχει και συνέχεια:

  • Το Σεπτέμβρη, ο Πρόντι δήλωσε κυνικά ότι «ουδέποτε απασχόλησε» την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η απαγόρευση ή μη ενός ΚΚ σε κάποια χώρα, για το αν αυτή θα γίνει δεκτή στην ΕΕ! Τέτοια είναι η «δημοκρατία» τους. Αλήθεια, ζήτησε ποτέ εξηγήσεις από τον Πρόντι το ΠΑΣΟΚ;..
  • Ζήτησε ποτέ εξηγήσεις από τον Φερχόιγκεν (τον αρμόδιο επίτροπο διεύρυνσης που έχει λόγο και στο Κυπριακό), που δήλωσε ότι θα ήταν ο πρώτος, που θα ζητούσε απαγόρευση των ΚΚ (!) αν ήταν κάτοικος των Βαλτικών χωρών;

***

Και κάτι ακόμα: Είναι γνωστή η δήλωση του Λιάπη για την «τιμή» που αξίζει στην παράταξή του, επειδή «έσωσε την Ελλάδα από τον κομμουνισμό». Οταν έγινε αυτή η δήλωση, το ΠΑΣΟΚ ψηφοθήρησε και πάλι «καταγγέλλοντάς την» και μετά προσέλαβε τον Ανδριανόπουλο. Πού κολλάει ο Ανδριανόπουλος, θα ρωτήσετε. Προσέξτε:

«Γιατί κάθε αναφορά στο γεγονός πως η Ελλάδα γλίτωσε (...) από τα νύχια του "υπαρκτού σοσιαλισμού" εκλαμβάνεται σαν στείρος και καταδικαστέος αντικομμουνισμός (...); Είπε κάτι ο Μ. Λιάπης κι έπεσαν να τον κατασπαράξουν»!

Αυτός που υπερασπίζεται με πάθος τον Λιάπη (που υποτίθεται ότι τον «κατήγγειλε» το ΠΑΣΟΚ) είναι ο «δημοκράτης» (και ...οικολόγος) Ανδριανόπουλος, σε άρθρο του στην «Απογευματινή», στις 7/12/2003. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν τον πάρει ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ