Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Ψηφίστε με κριτήριο τα πραγματικά συμφέροντα της τάξης σας

Με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος» συνομίλησε χτες η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας

Η Λιάνα Κανέλλη
Η Λιάνα Κανέλλη
Να ψηφίσουν με κριτήριο ποιο κόμμα εκπροσωπεί πραγματικά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού, κάλεσε η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας, τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος» στην Ιερά Οδό, κατά τη διάρκεια περιοδείας μαζί με τον Γ. Κομνηνό, επίσης υποψήφιο βουλευτή στην Α' Αθήνας.

Αναφερόμενη αρχικά στη δράση του σωματείου της επιχείρησης, ανέδειξε τη σημασία του ανυποχώρητου αγώνα, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Οταν υπάρχει ένα μετερίζι, δηλαδή το σωματείο, που μπορεί να διατηρεί δικαιώματα, να διεκδικεί καινούρια, να φοβίζει τον εργοδότη, με τη στήριξη και συμμετοχή των εργαζομένων, υπάρχουν και αποτελέσματα». Αυτό ενισχύθηκε από τους ίδιους τους συνδικαλιστές, οι οποίοι, όπως περιέγραψαν στους δύο υποψήφιους βουλευτές, στα καταστήματα στην επαρχία, όπου δεν υπάρχει σωματείο, τα πράγματα για τους εργαζόμενους δεν είναι καλά.

Η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε λεπτομερειακά στην επίθεση, που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι αλλά και συνολικά ο λαός ενάντια σε βασικά δικαιώματά τους όπως στο εισόδημα, στις εργασιακές και ασφαλιστικές τους κατακτήσεις, στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, αλλά, κυρίως, στάθηκε στη νέα πιο σφοδρή επίθεση που έρχεται. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ήδη, κατά την πρώτη ξεχωριστή τριμερή Σύνοδο Κορυφής της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας που πραγματοποιήθηκε προχτές, αποφασίστηκε και μπει σε εφαρμογή νέα σφιχτή δημοσιονομική πολιτική με βάση τα κριτήρια σύγκλισης της Λισαβόνας.

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ συζήτησε διεξοδικά με τους εργαζόμενους για τη σημερινή κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι η αντιλαϊκή αυτή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση του πλούτου σε χέρια λίγων και την ανεργία και τη φτώχεια για τους πολλούς, είναι πολιτική επιλογή, είναι επιλογή στήριξης του καπιταλισμού. Κατήγγειλε όσους σήμερα δήθεν «αγωνιούν» για την ενότητα της αριστεράς, όταν πριν δώδεκα χρόνια ψήφιζαν το Μάαστριχτ, τα αποτελέσματα του οποίου βιώνουν με το χειρότερο τρόπο οι εργαζόμενοι.

Ο Γ. Κομνηνός κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν «ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσουμε πιο μαζικούς, πιο οργανωμένους αγώνες, με στόχο να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ