Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Να συζητηθεί πλατιά το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων προς τους εργαζόμενους να δώσουν, με όλες τους τις δυνάμεις, τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης

Χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα έρχονται καθημερινά σε επαφή με το κάλεσμα σε ξεσηκωμό που απευθύνει το ΠΑΜΕ
Χιλιάδες εργάτες σε όλη τη χώρα έρχονται καθημερινά σε επαφή με το κάλεσμα σε ξεσηκωμό που απευθύνει το ΠΑΜΕ
Κάλεσμα στα Συνδικάτα πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να οργανώσουν την πάλη για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Απρίλη και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ταξικού κινήματος, με κεντρική αυτή της Αθήνας, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τις αντιδραστικές αποφάσεις της Εαρινής Συνόδου της ΕΕ.

Οπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ, οι ηγέτες της ΕΕ με τις αποφάσεις τους «επιδιώκουν να χτυπήσουν και να αφαιρέσουν εργατικά δικαιώματα. Αξιοποιούν την κρίση για να επιταχύνουν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, να επεκτείνουν ακόμη περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να ανατρέψουν ό,τι απέμεινε από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Στόχος τους είναι να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία, όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και όπου θέλουν. Θέλουν να πάρουν και άλλα μέτρα, για να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα, με ενίσχυση της καταστολής, του κτυπήματος των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι απέναντι σε αυτήν την επίθεση πρέπει να δυναμώσει η πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, κατά της λιτότητας, κατά της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι από αυτήν, γιατί είναι εχθρική για τα συμφέροντά τους. Είναι συνδιαμορφωτής των αντιλαϊκών πολιτικών, συνεταίρος του ΣΕΒ. Επιδιώκει να περάσει τη λογική της συναίνεσης, το συμβιβασμό, τη λογική ότι όλοι μαζί να ξεπεράσουμε την κρίση. Είναι σε ευθεία γραμμή με τον ΣΕΒ και την πολιτική του. Βάζει εμπόδια και υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων.

Να αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις

Δίνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη μάχη της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, το ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά Συνδικάτα: «Να συνεχίσουν τις ομιλίες και συζητήσεις στους χώρος δουλειάς. Να αξιοποιήσουν τους εκατοντάδες εργάτες που στηρίζουν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, να τους δώσουν ευθύνη. Να δημιουργήσουν απεργιακές επιτροπές και φρουρές παντού, για να σπάει η τρομοκρατία της εργοδοσίας. Το σύνθημα να είναι στις 2 Απρίλη να μην πάει κανείς για δουλειά. Κανείς να μη μείνει στο σπίτι. Οι εργαζόμενοι να συζητήσουν με τους συναδέλφους τους στους χώρους δουλειάς, να κουβεντιάσουν και συλλογικά να αποφασίσουν τη συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του. Να συμβάλουν στη συμμετοχή χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις, χωρίς υποχωρήσεις, για να παίρνει απάντηση η προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει απολύσεις, μείωση μισθών, να πληρώσει δηλαδή η εργατική τάξη την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ