Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Σύσκεψη για το συντονισμό του αγώνα

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΕΒ, την Παρασκευή, στις 12 μ.

Η ανάγκη για καλύτερη οργάνωση και ενίσχυση της ταξικά προσανατολισμένης και συντονισμένης πάλης των εργαζομένων στα Γάλατα - Τρόφιμα και Ποτά αναδείχτηκε σε σύσκεψη που διοργάνωσαν χτες πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου μετά από πρωτοβουλία της κλαδικής Ομοσπονδίας.

Οπως μεταφέρθηκε, οι απολύσεις και η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας κυριαρχούν και στον κλάδο, επιβάλλοντας ένταση της δράσης για την αποφασιστική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζομένων στην απεργία στις 2 Απρίλη, με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στον «ΚΟΥΡΤΑΚΗ», η εργοδοσία προχώρησε σε τέσσερις απολύσεις με το επιχείρημα της «αναδιοργάνωσης», σχεδιάζοντας μείωση του προσωπικού κατά 15% μέσα στο 2009 και βάζοντας στο τραπέζι ολόκληρο το «πακέτο Μυλωνά» (μείωση ημερών εργασίας κτλ.), όπως αναφέρθηκε. Στην ΕΒΓΑ, τις απολύσεις (η τελευταία έγινε την περασμένη Παρασκευή) και την ένταση των εκφοβισμών (η διοίκηση έχει στραφεί με εξώδικα ενάντια σε συνδικαλιστές) συμπληρώνει η στάση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου που αρνείται να γράψει μέλη του εργαζόμενους. Στην ΤΑSΤΥ η εργοδοσία βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των εργαζομένων, εντείνοντας την τρομοκρατία μπροστά και στην απεργία.

Η επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία ενάντια στους αγώνες που σχεδιάζονται με άξονα τα συμφέροντα των εργαζομένων επιβεβαιώνει, αφ' ενός την ορθότητα αυτής της γραμμής, αφ' ετέρου την ανάγκη να δυναμώσει το ΠΑΜΕ, τονίστηκε. Για παράδειγμα, στη ΦΑΓΕ, οι αγώνες που έγιναν έβαλαν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας, που, μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει για μείωση κατά 30% του προσωπικού. Μεταξύ άλλων, η σύσκεψη ανέδειξε την ανάγκη να μπει συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα σε κάθε χώρο, καταρχήν για την απεργία στις 2 Απρίλη, αλλά και προετοιμάζοντας τον κλάδο να δώσει αποφασιστικά τη μάχη για την κλαδική σύμβαση. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ, την Παρασκευή, 27 Μάρτη, στις 12 μ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org