Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ
Καλύπτουν τις απαράδεκτες δηλώσεις Πάγκαλου

Τις απαράδεκτες δηλώσεις Πάγκαλου ενάντια στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές, σπεύδουν να καλύψουν (έως και να υιοθετήσουν) στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ασπαζόμενοι, ουσιαστικά, την αντικομμουνιστική υστερία, μισαλλοδοξία του παρελθόντος, που χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος, τις κυβερνήσεις, το θρόνο, για να στείλουν πατριώτες κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις εξορίες και τα Μακρονήσια, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Και, τελικά, επιδιώκοντας να μετατρέψουν τις δηλώσεις ενός βουλευτή τους σε κοινή τους «γραμμή» και συλλογική ευθύνη του κόμματος όπου ανήκουν.

Θυμίζουμε τα πιο πρόσφατα «χτυπήματα» Πάγκαλου:

  • Στις 17 Φλεβάρη, συμμετέχοντας στη συντονισμένη αντιΚΚΕ επιχείρηση, που εκείνο το διάστημα (και ενόψει του Συνεδρίου του Κόμματος) εντεινόταν από τα διάφορα κέντρα της άρχουσας τάξης, υποστήριζε με πομπώδες ύφος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», ότι το ΚΚΕ «δε θέλει εκλογές, δε θέλει δημοκρατία, δε θέλει ελευθεροτυπία, δε θέλει ελεύθερες επιχειρήσεις. Θέλει "σταλινισμό"». Και συνέχιζε «όποιος ψηφίζει ΚΚΕ, ψηφίζει αποχή».
  • Στις 10 Μάρτη, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», προχώρησε στη διατύπωση νέων χυδαίων ψεμάτων. Εφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι οπαδοί του ΚΚΕ «μου πετάνε πού και πού κανένα γκαζάκι». Εννοούσε προφανώς την περίπτωση δύο επιθέσεων, που την ίδια μέρα έγιναν στο γραφείο του και στο σπίτι της κόρης του. Επίσης, αποσιώπησε ότι την ίδια ακριβώς μέρα «γνωστοί άγνωστοι» έβαλαν γκαζάκια και στα γραφεία του «Ριζοσπάστη». Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξη, συνεχίζοντας το ρεσιτάλ της λασπολογίας και της πολιτικής συκοφαντίας, για να στηρίξει τον ωμό αντικομμουνισμό του, ισχυρίστηκε ότι χαίρεται «γιατί η Ελλάδα έχει δημοκρατία και τα κόμματα αυτά δεν έχουν την εξουσία και έτσι δεν μπορούν να προβούν σε μαζικές εκτελέσεις».
  • Πιο πρόσφατα, μιλώντας σε συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη Γρηγόρη Φαράκου, ανέφερε ότι αν το ΚΚΕ νικούσε το 1949, τότε θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Ελληνες και ένα μέρος μελών και στελεχών του.

Χθες τουλάχιστον δυο βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ερωτώμενοι για τη σχετική επιστολή που απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για το θέμα, φρόντισαν να καλύψουν τον Θ. Πάγκαλο.

Ο Πέτρος Ευθυμίου βρήκε να πει να πει ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν θέσεις και απόψεις, και ο λαός να κρίνει ποιες από αυτές είναι αναγκαίες και σωστές. Ο δε Νίκος Σηφουνάκης ότι ζούμε σε ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να εκφέρει την άποψή του. Συμπλήρωσε ότι ο Πάγκαλος ξέρει από Ιστορία και καταγράφει μιαν άποψη, όπου εκ των πραγμάτων υπάρχουν κάποιες αλήθειες!

Συνεχίζοντας το αντικομμουνιστικό παραλήρημα, και χτες ο Θ. Πάγκαλος, με δήλωσή του έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε: «Οι χειρότεροι αντικομμουνιστές είναι η κ. Παπαρήγα και η παρέα της».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να πάρει θέση για τις δηλώσεις Πάγκαλου και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει απαντητική επιστολή προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ