Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει αμέσως η μεταφόρτωση πολεμικού υλικού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκ νέου χρησιμοποίηση του λιμανιού του Αστακού για στρατιωτικούς σκοπούς από τον αμερικανικό στρατό, σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη χρησιμοποίηση και πάλι του λιμανιού του Αστακού από τον αμερικανικό στρατό για στρατιωτικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, στο Μακρυγιάλι του Αστακού βρίσκεται αγκυροβολημένο το φορτηγό ROY M. WHEAT με σημαία ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα από τα 15 φορτηγά πλοία, με τα οποία ο αμερικανικός στρατός μεταφέρει πολεμικό υλικό, εξοπλισμό, πυρομαχικά και προμήθειες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, όπου αναπτύσσει δράση ο ίδιος ή δυνάμεις που υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει αμέσως τη μεταφόρτωση πολεμικού υλικού από το λιμάνι του Αστακού και από άλλα σημεία της χώρας. Καλεί το λαό της Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας να κινητοποιηθεί, όπως έκανε και πριν μερικούς μήνες, κατορθώνοντας να ματαιώσει τον ανεφοδιασμό του ισραηλινού στρατού και να διώξει από τον Αστακό το ROY M. WHEAT».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ