Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΑΝΙΔΑ
Εντείνεται η επίθεση κατά των εργαζομένων

Εντείνεται η επίθεση κατά του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, μετά και την τελευταία παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημόσια κτίρια και αλλού, την περασμένη Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας παρήγγειλε στους εισαγγελείς Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν βρίσκονται υπό κατάληψη κτίρια που ανήκουν σε ΑΕΙ, ΝΠΔΔ και γενικότερα στο Δημόσιο. Ζητά, επίσης, να μεριμνήσουν αν στα όρια της δικαιοδοσίας τους υπάρχουν υπό κατάληψη ακίνητα, τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που ανήκουν εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο και σε καταφατική περίπτωση να διακριβωθεί, ποιοι είναι οι καταληψίες και από πότε τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται σε κατάληψη. Επιπλέον, ζητά να διακριβωθεί αν στα ακίνητα που έχουν καταληφθεί από καταληψίες, εκτός από την κατάληψη που αυτή καθ' εαυτή - όπως αναφέρει ο Γ. Σανιδάς - αποτελεί παράνομη πράξη, λαμβάνουν χώρα και άλλες έκνομες δραστηριότητες από τους καταληψίες, όπως διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων, κλπ.

Οπως επισημαίνει με σχετική ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «η παρέμβαση Σανιδά για τις καταλήψεις στα δημόσια κτίρια και αλλού υπηρετεί το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και άλλων μηχανισμών του συστήματος, που με πρόσχημα την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων επιδιώκουν τη λήψη νέων μέτρων καταστολής κατά του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος».

«Το ΚΚΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, «επισημαίνει ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει όλο και πιο ενεργητικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Η δράση του δεν απορρέει μόνο από τη θέση του, αλλά και από τη θέρμη με την οποία ανταποκρίνεται στα κελεύσματα της κυβέρνησης και της ίδιας της πλουτοκρατίας. Μετά την απροσχημάτιστη παρέμβασή του υπέρ της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ και κατά του εργατικού - ταξικού κινήματος, επιχειρεί τώρα να έχει τη δική του συνεισφορά στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην ποινικοποίηση κάθε αγωνιστικής δράσης του εργατικού κινήματος με τη μορφή της κατάληψης. Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση, σε κλιμάκωση και πολιτικοποίηση της πάλης του, για να μην περάσουν τα νέα τρομοκρατικά μέτρα, που προστατεύουν την αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ