Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αποπροσανατολιστική διαδοχολογία

Τη διαδοχολογία πυροδοτεί εκ νέου το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει την ολομέτωπη επίθεση μετακυλίοντας τα βάρη της κρίσης στον εργαζόμενο λαό.

Αυτή τη φορά τον κουρνιαχτό της διαδοχολογίας φέρεται να τον προκαλεί ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, καθώς, διοχετεύει προς τα έξω, μέσω διαδοχικών συζητήσεων που είχε τελευταία με διευθυντές εφημερίδων, ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ σε περίπτωση που χάσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι «ανεπίσημες» δηλώσεις του πρωθυπουργού έχουν προκαλέσει πλήθος σεναρίων για τη σκοπιμότητά τους και τα σχέδια στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί «κίνημα» γαλάζιων βουλευτών που τον εκλιπαρούν να παραμείνει επικεφαλής της ΝΔ ακόμα και αν χάσει τις εκλογές, για λόγους «εθνικού συμφέροντος»... Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ισχυροποιηθεί πολιτικά μέσα από την καταξίωσή του στα μάτια της πλουτοκρατίας ως ικανότερος διαχειριστής της κρίσης. Επίσης διαβεβαιώνει ότι θα οδηγήσει τη ΝΔ και στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. «Θα τα δώσω όλα για να κερδίσω τις επόμενες εκλογές. Ομως αν χάσω τις εκλογές, φεύγω», φέρεται να δήλωσε στον Ν. Χατζηνικολάου σε συνομιλία που δημοσιεύτηκε στη «Real News». Συμπλήρωσε επίσης: «είμαι πρόεδρος της ΝΔ επί 12 χρόνια, έχω κουραστεί». Πάντως όπως επισημαίνει, «όλα θα κριθούν από τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μπόρεσε βέβαια να διαψεύσει τους παραπάνω «διαλόγους», πολύ περισσότερο που λίγο νωρίτερα χτες ο ίδιος ο Ν. Χατζηνικολάου, είχε διαβεβαιώσει στην εκπομπή του στον «Real FΜ» ότι «οι διάλογοι ελέχθησαν σε μένα». Ο Ευ. Αντώναρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση, είναι φυσικά παρών με όλη του τη δύναμη, με όλο του το σφρίγος, ειδικά σε αυτή τη σημερινή, πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «το κύριο μέλημα του πρωθυπουργού είναι να εφαρμόζονται, με αποτελεσματικότητα, οι πολιτικές, οι πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες που έχει η διεθνής οικονομική κρίση και στη χώρα μας». Επανέλαβε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «είναι πολύ νέος για να συνταξιοδοτηθεί» και πως «θα πάει τη ΝΔ στις εκλογές όταν έρθει η ώρα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ