Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Στη Γεωργία για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα

Με στόχο να προωθήσει την «ιδέα» των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για την παράταση της παραμονής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στη Γεωργία, επισκέφτηκε χτες την Τιφλίδα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με όσα επίσημα ανακοινώθηκαν, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη που προεδεύει για στον ΟΑΣΕ για το 2009, θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις για την εξεύρεση συμβιβαστικής φόρμουλας, που θα διασφαλίσει την παράταση της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Γεωργία, λίγους μήνες μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία. «Η παρουσία του ΟΑΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη σε όλη την περιοχή», δήλωσε η Μπακογιάννη.

Σκοπός της Ντόρας Μπακογιάννη είναι να ζητήσει τη συναίνεση όλων των μερών, για την παραμονή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Η υπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Νίκα Γκιλάουρι, τον Γεωργιανό υπουργό Εξωτερικών, Γκρέγκορι Βασάτζε, και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Λίγο πριν την αναχώρησή της για την Τιφλίδα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών και ο Ρώσος ομόλογός της, Σεργκέι Λαβρόφ, είχαν τηλεφωνική συνομιλία. Είναι προφανές ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να συναινέσει στην παράταση της παραμονής του ΟΑΣΕ, αν ο οργανισμός πρόκειται να εξελιχθεί σε «ομπρέλα» που θα καλύπτει την όποια αντιρωσική δράση στην περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η ανανέωση της αποστολής του ΟΑΣΕ, η εντολή της οποίας έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο, χρειάζεται τη συναίνεση και των 56 συμμετεχουσών χωρών του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org