Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την πρόεδρο του σερβικού Κοινοβουλίου

Συνάντηση με την πρόεδρο του σερβικού Κοινοβουλίου, Σλάβιτσα Ντεγιάνοβιτς, είχε χτες η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα.

Μετά τη συνάντηση που έγινε στο Κοινοβούλιο, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Οπως είναι γνωστό, βρισκόμαστε εδώ στο Βελιγράδι για να ξαναθυμηθούμε και να δείξουμε τον σεβασμό μας για τον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού κατά της βάρβαρης επιδρομής 19 χωρών, των ΗΠΑ, των Ευρωπαίων, του ΝΑΤΟ ειδικότερα, αλλά και για να ανανεώσουμε τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς, διότι μας συνδέουν και τα σημερινά κοινά προβλήματα, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και το γεγονός ότι ο πόλεμος δεν έχει οριστικά απομακρυνθεί από την περιοχή μας. Με την κα πρόεδρο της Βουλής είχαμε την ευκαιρία να τονίσουμε ότι παράλληλα με τη φιλία ανάμεσα στους λαούς - που δίνουμε μεγάλη σημασία - είναι και στη δική μας ευθύνη να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των σχέσεων και ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Γνωρίζοντας βεβαίως ότι το κύριο και το βασικό είναι να ασκούν πίεση οι λαοί πάνω στα Κοινοβούλια, για να περάσει και αυτή η ανιδιοτελής βοήθεια που ένας λαός μπορεί να δώσει στον άλλο, στις σύγχρονες και δύσκολες συνθήκες. Από τη δική μας πλευρά θα μεταφέρουμε το ενδιαφέρον και την αναγκαιότητα να τονωθούν σε όλα τα επίπεδα οι ελληνοσερβικές σχέσεις».

Η πρόεδρος του σερβικού Κοινοβουλίου σημείωσε πως «ήταν μεγάλη η χαρά μου σήμερα να υποδεχτώ την αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Συζητήσαμε κάποια θέματα. Ειδικά μιλήσαμε για τη συνεργασία των δυο Κοινοβουλίων μας, η οποία θα πρέπει να εντατικοποιηθεί. Αναφέραμε, επίσης, ότι παρ' όλα τα προβλήματα που επικρατούν - οικονομική αστάθεια, έλλειψη Ενέργειας κλπ. - οι λαοί μας θα πρέπει να συνεργαστούν ακόμα πιο στενά», εξηγώντας ότι στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται ο πολίτης και εκείνοι που έχουν ανάγκη. Και πρόσθεσε ότι «ο λαός πρέπει να ελέγχει το Κοινοβούλιο και να προωθήσει τις ιδέες του μέσω αυτού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org