Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δικομματικό δούλεμα...

ΒΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ συμπέρασμα των πρόσφατων ημερών, μέσα από την πολιτική αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Ο Κ. Καραμανλής είναι κουρασμένος και ο Γ. Παπανδρέου ξεκούραστος!

Ο πρώτος κουράστηκε να επιβάλλει φόρους, αντιλαϊκά μέτρα, να ιδιωτικοποιεί την Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση.

Του ...πιάστηκε το χέρι να υπογράφει συμφωνίες υπονόμευσης εργασιακών, ασφαλιστικών, ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο δεύτερος πάλι είχε καιρό να κάνει τέτοια πράγματα. Εχουν περάσει χρόνια από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Σημίτη και νοσταλγεί τις όμορφες εκείνες μέρες.

Είναι σε μεγάλη φόρμα και έτοιμος να παραλάβει τη σκυτάλη και να κάνει ακριβώς τα ίδια, με περισσότερη, όμως, όρεξη και μεράκι.

Ωσπου να ...κουραστεί κι αυτός και κατάκοπος να παραδώσει την εξουσία σε κάποιον πιο φρέσκο και πιο ορεξάτο.

Μήπως δουλευόμαστε σε αυτή τη χώρα; Μήπως κάποιοι μας θεωρούν - στην καλύτερη περίπτωση - ανόητους;

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΤΟ υπουργείο Ανάπτυξης ότι τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών έχουν προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις και - δεν μπορούμε να πούμε - πήρε άμεσα μέτρα.

Ο ίδιος ο υφυπουργός, ο Γ. Βλάχος, δήλωσε με σαφήνεια ότι ...θα ζητήσει τους τιμοκαταλόγους. Θα το ελέγξει το πράγμα και θα ενημερωθεί δεόντως.

Γιατί, αν πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι στο υπουργείο, είναι αυτό. Τη ...διαπιστώνει την ακρίβεια όσο πιο συχνά μπορεί. Κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι και δικαιώνει τον καταναλωτή, λέγοντας πως δικαίως διαμαρτύρεται.

Τι περισσότερο, άλλωστε, να ζητήσει κανείς από την κυβέρνησή του, όταν έχει τόση ...ψυχολογική υποστήριξη;

Μια παρέα, βρε αδερφέ! Κάποιον να πεις τον πόνο σου και να σε καταλάβει, να σε νιώσει και να σου χτυπήσει φιλικά τον ώμο.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org