Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΣΕΤ
Τις 30 έφθασαν οι απολύσεις

Συνάντηση με τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, είχε το Σωματείο Εργαζομένων

Σε τέσσερις ακόμα απολύσεις εργαζομένων προχώρησε την περασμένη βδομάδα η εργοδοσία στη βιομηχανία επίπλων γραφείου ΝΕΟΣΕΤ, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολύσεων στις 30, τους τελευταίους τέσσερις μήνες (με την εφαρμογή του 2%). Υπενθυμίζεται ότι η ΝΕΟΣΕΤ μέχρι πρόσφατα εφάρμοζε την εκ περιτροπής απασχόληση για δεκάδες εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης. Για τις απολύσεις και την επιθετικότητα της εργοδοσίας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση του Σωματείου με τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Ο Γ. Μαρίνος τόνισε ότι η εργοδοτική αδιαλλαξία τροφοδοτείται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες διαμόρφωσαν το πλαίσιο νόμων για την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει το Κόμμα για τις απολύσεις στη ΝΕΟΣΕΤ, σημειώνοντας ότι η απάντηση που έδωσε η υφυπουργός Απασχόλησης, Σ. Καλαντζάκου - είπε ότι «δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση και το υπουργείο γιατί είναι ιδιωτική επιχείρηση» - αναδεικνύει πως η εργατική τάξη πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Να μην κάνει καμιά υποχώρηση και την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την προκάλεσαν, η πλουτοκρατία. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν, να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη δική τους λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Στο μεταξύ, επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τη Δευτέρα 16 του Μάρτη δέκα εργαζόμενοι στην υπεργολαβία ΔΟΜΕΤΚΑ σε έργο κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Οινόη - Χαλκίδα του ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τις αρχές του χρόνου. Απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη του 2008 είναι και οι 49 εργαζόμενοι στις τέσσερις δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Εύβοια, οι οποίες λειτουργούν από την ιδιωτική «Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας», και φιλοξενούν 32 ψυχικά ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ