Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ταξική ενότητα και αλληλεγγύη για την αντεπίθεση

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας

«Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», ακούστηκε το Σάββατο το απόγευμα - Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας - στην πλατεία Αμερικής, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, για να απευθύνει σε όλους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες και με αφορμή αυτή τη μέρα, μήνυμα ταξικής ενότητας, πάλης και αλληλεγγύης. Παρά τη δυνατή βροχή, πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ: Αφγανοί, Κούρδοι Συρίας, Πακιστανοί, μετανάστες εργάτες και εργάτριες που παρακολουθούν τα μαθήματα Ελληνικών στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας.

«Το ΚΚΕ δε θα σταματήσει ούτε μια στιγμή να βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών», υπογράμμισε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. «Στους τόπους δουλειάς που τσαλαπατιέται κάθε έννοια δικαιώματος. Που αναγκάζονται οι εργάτες να δουλεύουν χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας και να πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή τον αγώνα για την εξασφάλιση του μεροκάματου. Στα αστυνομικά τμήματα που ξυλοκοπούνται από τις δυνάμεις καταστολής, που υποβάλλονται σε εξευτελισμούς. Στον καθημερινό αγώνα που στερεί από Ελληνες και μετανάστες εργάτες το δικαίωμα στη μόρφωση, στην Πρόνοια, Υγεία, στη σύνταξη, στον πολιτισμό, στα δημοκρατικά δικαιώματα».

ο Γιάννης Τασιούλας
ο Γιάννης Τασιούλας
Σημείωσε ακόμα ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ευθύνονται για την «παρανομία» και την πολύχρονη ταλαιπωρία των μεταναστών. «Θέλουν να τους κρατούν όμηρους για να είναι φτηνή εργατική δύναμη για τους επιχειρηματίες», είπε και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα δυναμώσει την πάλη του «σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ, που υλοποιείται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ.». Επισήμανε, όμως, ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι κοινός, να δυναμώσει η ταξική ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Είπε χαρακτηριστικά: «Οι Ελληνες και οι μετανάστες εργάτες για πολλά χρόνια μαζί στη δουλειά, στη γειτονιά, ατσαλώθηκαν και απέκτησαν εμπειρίες. Από τους κοινούς αγώνες, μπορούν να καταλάβουν την ανάγκη ενότητας σε ταξική κατεύθυνση μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους. Οι αγώνες που έχει δώσει το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα μαζί με τους μετανάστες στη Μανωλάδα, στη LADY FASHION, στις οικοδομές, στα μεγάλα έργα, στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες, είχαν θετικά αποτελέσματα για τους μετανάστες αλλά και για όλο το εργατικό κίνημα. Απέδειξαν ότι ο οργανωμένος αγώνας είναι η μόνη διέξοδος για να αντιμετωπίσουμε την αντιμεταναστευτική και αντεργατική πολιτική».

Τόνισε ακόμα - με αφορμή και την καπιταλιστική κρίση - ότι δε γίνεται και οι εργάτες και είναι ωφελημένοι και το κεφάλαιο. Γι' αυτό, «Ελληνες και μετανάστες εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μπορούν να φτιάξουν τη συμμαχία τους. Να οργανωθούν, να παλέψουν για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, το σοσιαλισμό», κατέληξε ο Γ. Τασιούλας. Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν στις 2 Απρίλη βροντερό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ