Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Αντικομμουνισμός για να «χρυσωθεί» η συναίνεση

Σε παραλήρημα ξέσπασε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ενοχλημένος από την κριτική για τη φιλεργοδοτική της στρατηγική

Σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα ξέσπασε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγόπουλος, στριμωγμένος από την κριτική που ασκούν στη συνδικαλιστική πλειοψηφία οι ταξικές δυνάμεις και ο «Ριζοσπάστης», ξεμπροστιάζοντας στους εργαζόμενους τις άθλιες συμφωνίες με την εργοδοσία και την επικίνδυνη τακτική της ΓΣΕΕ, ιδιαίτερα την ώρα που η οικονομική κρίση φουντώνει.

Στη χτεσινή σύσκεψη Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της Αττικής για την απεργία στις 2 Απρίλη, η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ Κ. Ζιώγα ήταν αρκετή, για να ξεσκεπάσει την επί της ουσίας συμφωνία ΓΣΕΕ - βιομηχάνων - κυβέρνησης για τα αντεργατικά μέτρα στο όνομα της κρίσης. Η στοιχειοθετημένη κριτική του ΠΑΜΕ ενεργοποίησε, για μια ακόμη φορά, τα αντικομμουνιστικά αντανακλαστικά του προέδρου της ΓΣΕΕ, ο οποίος ζήλεψε τη δόξα του ομοϊδεάτη του Θ. Πάγκαλου και είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Τα παιδιά (σ.σ. το ΠΑΜΕ) όταν έρθει το κοινωνικό καθεστώς που επιθυμούν ας κάνουν ό,τι θέλουν. Εμείς έτσι κι αλλιώς θα είμαστε εξόριστοι σε κανένα νησί (...) Οταν με βρίζετε θα τ' ακούτε. Δεν με πειράζει η κριτική, αλλά ψάχνω στον "Ριζοσπάστη" και δεν βρίσκω ούτε μία λέξη αλήθειας. Βγαίνει συνέχεια ο εκπρόσωπος του κόμματός σας και λέει η κυβέρνηση και η ΓΣΕΕ, ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ, ο ΣΥΝ και η ΓΣΕΕ και αφήνετε στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική (...) Ψεύδη, ψεύδη, ανακαλύψατε το σταλινικό παρελθόν σας (...) Τέλος. Αλλοθι και κάλυψη δε δίνω σε κανέναν. Σταλινικοί μέθοδοι τέλος».

Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, όπως προηγούμενα και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να αναπαράγει μυθεύματα της Ασφάλειας των Τρικάλων και τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, λέγοντας: «Δε μας λέτε τι κάνετε όταν κρύβουν εργάτριες στα ψυγεία, όταν πιάνουν συνδικαλιστές με τα σημαδεμένα λεφτά στην τσέπη».

Η παρέμβαση Παναγόπουλου έδωσε το σύνθημα, ώστε να εκφράσουν τον αντικομμουνισμό τους και άλλα στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Ο λόγος της αντικομμουνιστικής έκρηξης φανερώνεται από το γεγονός ότι τόσο στην ομιλία του, όσο και στο τέλος της σύσκεψης, ο Γ. Παναγόπουλος υπερασπίστηκε το πλαίσιο συναίνεσης με τους μεγαλοεργοδότες, άφησε στο απυρόβλητο την πολιτική που παράγει την κρίση και προσάρμοσε τη δημαγωγία του στις αντιπολιτευτικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ.

Επικίνδυνοι για την εργατική τάξη

Σχολιάζοντας το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του προέδρου της ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την άθλια αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενάντια στο ΠΑΜΕ. Αποδεικνύεται ότι όσο πιο βαθιά μπαίνουν στη συναίνεση και στο συμβιβασμό ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, οι υπάλληλοι του Λαναρά, τόσο θα ανεβάζουν τους αντικομμουνιστικούς τόνους, επιχειρώντας να κρύψουν τον επικίνδυνο ρόλο τους για την εργατική τάξη. Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι όσο το ρεύμα και η συσπείρωση με όρους σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής δυναμώνει, τόσο αυτοί που τους έχει ανατεθεί η ανάσχεσή του θα λυσσομανούν εναντίον του ΠΑΜΕ.

Επιβάλλεται, η εργατική τάξη να τους καταδικάσει στην πολιτική και συνδικαλιστική απομόνωση. Ορος απαραίτητος, για να βρεθούν οι εργαζόμενοι σε ευνοϊκότερη θέση στην αντιπαράθεσή τους με το μεγάλο κεφάλαιο. Την απάντηση πρέπει να πάρουν και θα την πάρουν με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 2 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ποίημα(2019-09-28 00:00:00.0)
Μίσος για τα εργατικά συμφέροντα(2009-12-30 00:00:00.0)
Είναι φανερό τι τους φοβίζει(2008-09-23 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον ΛΑ.Ο.Σ.(2008-06-05 00:00:00.0)
Χρέος κάθε αγωνιστή να βάλει φραγμό σ' αυτήν την εκστρατεία(2006-02-02 00:00:00.0)
Προσηλωμένη στους «κοινωνικούς διαλόγους»(2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ