Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον τάφο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφτηκε τον τάφο του ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στην αυλή του σπιτιού του, στην πόλη Ποζάρεβατς. Η Αλ. Παπαρήγα κατέθεσε στον τάφο του Σλ. Μιλόσεβιτς λουλούδια, ενώ στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ευρωβουλευτής του Κόμματος και ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Φεύγοντας από την οικία του Σλ. Μιλόσεβιτς, η Αλ. Παπαρήγα έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Η αντίσταση, η σύλληψη, ο θάνατος είναι το στίγμα του ιμπεριαλισμού στη Γιουγκοσλαβία, το στίγμα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ στον τάφο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για να δηλώσουμε αύριο, που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας ότι τα εγκλήματα δεν έχουν αρχή και τέλος. Αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να θυμηθεί την απαγωγή κυριολεκτικά του Μιλόσεβιτς που απομυθοποίησε και ξεσκέπασε πλήρως τη λεγόμενη ευρωπαϊκή δημοκρατία. Γιατί σε αυτό το ευρωπαϊκό έδαφος που υποτίθεται ότι έχει πολύ μεγάλη κουλτούρα και ουμανισμό έγινε μια απαγωγή ενός ανθρώπου για να δικαστεί με ψέματα και για να πεθάνει λίγο πριν το αποτέλεσμα, θυμίζοντας ακριβώς κατά τη γνώμη μου ότι ο αγώνας ενός λαού ποτέ δεν έχει τέλος.

Οπως ο θάνατος του Μιλόσεβιτς έγινε πριν την τελική καταδίκη, ο λαός της Γιουγκοσλαβίας και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να οδηγήσουμε τα πράγματα στην τελική καταδίκη του ιμπεριαλισμού. Υπάρχει και η λαϊκή δίκη πέρα από τη "θεία δίκη" που ευνοεί τους λίγους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ