Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10330

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολες και όλοι στη μάχη των ευρωεκλογών

Μπροστά στις ευρωεκλογές, στις 7 Ιούνη, η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί σε καθολική στράτευση για νικηφόρα μάχη, την εργατική τάξη, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, τις γυναίκες, τους οικονομικούς μετανάστες, τις νέες γενιές της εργατικής τάξης, του λαού. Απειθαρχία - πάλη κατά της ΕΕ. Ισχυρό ΚΚΕ. Καταδίκη των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Να εκφραστεί και στην κάλπη η λαϊκή αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  5

ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ για το σήμερα και το μέλλον χωρίς εκμετάλλευση

Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ. Η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό

Σήμερα δημοσιεύουμε στον «Ριζοσπάστη», σε ειδικό ένθετο, την Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στο δεύτερο θέμα: «Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα με επίκεντρο την ΕΣΣΔ. Η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση τον 20ό αιώνα εμπλουτίζουν την προγραμματική αντίληψη του Κόμματος για το σοσιαλισμό. Επομένως, αποτελούν ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο με την «Πολιτική Απόφαση με τα καθήκοντα πάλης έως το 19ο Συνέδριο» και εξασφαλίζουν την ικανότητα να μπορεί να δρα το ΚΚΕ σήμερα με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, να έχει επιστημονικά επεξεργασμένη επαναστατική στρατηγική, να δίνει απαντήσεις σε μεγάλα σύγχρονα προβλήματα. H Απόφαση για το Σοσιαλισμό αποτελεί επίσης συμβολή στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Το ΚΚΕ, πιο έμπειρο, πιο ώριμο και πιο ατσαλωμένο, με μεγαλύτερη επάρκεια μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την ανασύνταξή του, για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στις άλλες λαϊκές δυνάμεις.


ΣΕΛ.  3,    Ενθετο

Associated Press

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Δέκα χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς

Διεθνής διάσκεψη διοργανώνεται στο Βελιγράδι, στα 10 χρόνια από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφτεί το Βελιγράδι αύριο, Δευτέρα 23, και Τρίτη, 24 Μάρτη 2009, μετά από πρόσκληση του «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων». Η αντιπροσωπεία θα πάρει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη, που οργανώνουν το Φόρουμ Βελιγραδίου και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης. Στο Βελιγράδι θα βρεθεί, επίσης, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και άλλων οργανώσεων.


ΣΕΛ.  2,   29  -  31

Σήμερα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα είναι προσκαλεσμένη του Μπ. Παπαπαναγιώτου στην εκπομπή «ΖΟΟΜ στα πρόσωπα και τα γεγονότα» της ΝΕΤ, σήμερα, Κυριακή 22 Μάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι.



ΠΑΜΕ
Επόμενος σταθμός η απεργία στις 2 Απρίλη

Οι ταξικές δυνάμεις ανεβάζουν στροφές στην πορεία προς την πανεργατική απεργία. Μνημείο ταξικής υποδούλωσης, τα σημεία που συμφώνησαν ΓΣΕΕ - ΣΕΒ.


ΣΕΛ.  12  -  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ