Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Ζητούν συστηματική εφαρμογή της «ελαστικοποίησης»

«Δικαιωμένοι» και αποθρασυμένοι από την πρωθυπουργική παρέμβαση για τη διεύρυνση των «ελαστικών» σχέσεων εργασίας, εμφανίστηκαν οι Εμποροβιομήχανοι της Αθήνας, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο, να προτείνει ουσιαστικά ειδικό πρόγραμμα συστηματικής «ελαστικοποίησης» στις επιχειρήσεις με το ψευτοεπιχείρημα ότι πρέπει να «θωρακιστούν» οι θέσεις εργασίας και να αποδίδει τα εύσημα στον Κ. Καραμανλή. Ταυτόχρονα, αποκάλυψε την απαίτηση των εμποροβιομηχάνων να βάλουν «χέρι» στους πόρους του ΟΑΕΔ για να συμπληρώνεται το εισόδημα των θυμάτων τους!!!

Στη δήλωσή του επισήμανε: «Αυτό που προέχει τώρα είναι η ουσιαστική θωράκιση των θέσεων απασχόλησης πρώτον με τη θέσπιση κριτηρίων υπαγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων προς αποφυγή μαζικής εφαρμογής με πρόσχημα την οικονομική κρίση και δεύτερον την ενεργοποίηση και αρωγή του ΟΑΕΔ ως ταμείου ανάπτυξης και αλληλεγγύης και όχι ως ταμείου ελεημοσύνης που λειτουργεί σήμερα, προκειμένου να συμπληρώσει για περιορισμένο και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πλήρως το απωλεσθέν εισόδημα του εργαζόμενου που επιλέγει την ελαστικοποιημένη μορφή εργασίας».

Οι προτάσεις αυτές έχουν ως στόχο να μην αφεθεί η «ελαστικοποίηση» στην τύχη της, αντιθέτως να εφαρμοστεί ευρέως, συστηματικά και με έλεγχο από τους ίδιους τους εμποροβιομήχανους στο πλαίσιο του «υγιούς» ανταγωνισμού. Η αφαίμαξη των κονδυλίων του ΟΑΕΔ για «περιορισμένο» χρονικό διάστημα, εμφανίζεται ως πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μέσο για τον περιορισμό των αντιδράσεων των εργαζομένων και την παγίωση του νέου καθεστώτος εκμετάλλευσης, ενώ οι αρνητικές συνέπειες για τη δυνατότητα ενίσχυσης των ανέργων θα είναι δραματικές.

Ο Κ. Μίχαλος δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει το μεγάλο «δώρο» της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ο Κ. Καραμανλής απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολιτικός μεγάλου βεληνεκούς παραμερίζοντας τον λαϊκισμό και το πολιτικό κόστος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία η επέκταση της επιδότησης των μακροχρόνια ανέργων(2014-01-03 00:00:00.0)
Πρόγραμμα και πυγμή για νέα ταξική επίθεση(2009-09-08 00:00:00.0)
Σημαντικό βήμα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια(2001-08-12 00:00:00.0)
Προχωράμε το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων(1997-05-08 00:00:00.0)
Προχωράμε το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων(1997-05-08 00:00:00.0)
Πλήγμα, το "πάγωμα" των επιδομάτων(1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ