Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλλιεργούν το φόβο στο λαό

Νερό στο μύλο της καλλιέργειας κλίματος τρομοκράτησης και φόβου ρίχνει διαχρονικά ο αστικός Τύπος. Πόσο μάλλον τώρα, που, με αφορμή την προβοκατόρικη δράση κουκουλοφόρων, η κυβέρνηση παίρνει αντιδραστικά μέτρα με στόχο να χτυπηθεί το λαϊκό και εργατικό κίνημα, ο πραγματικός εχθρός της άρχουσας τάξης και των μηχανισμών της.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γκάλοπ που δημοσιεύει η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής. Ο τίτλος στην πρώτη σελίδα είναι: «Η κοινωνία θέλει δημοκρατία και τάξη». Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που δημοσιεύει, σημαίνει ότι η πλειοψηφία είναι υπέρ των αυταρχικών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση με πρόσχημα τις «κουκούλες», ότι σχεδόν το 50% των ερωτώμενων είναι υπέρ της χρήσης των χαφιεδοκαμερών, που μάλιστα - όπως λένε - προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα, και υπέρ της κατάργησης του ασύλου. Η ίδια έρευνα δείχνει, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πως οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανασφαλείς.

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» φροντίζει να περιβάλει τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης με την απαραίτητη επικάλυψη αποδοχής της κοινής γνώμης, που παρουσιάζεται μέσα από το σχετικό γκάλοπ. Παίζουν καλά το ρόλο τους, όπως και τα γκάλοπ. Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σ' αυτήν την καλά στημένη επιχείρηση έντασης του κλίματος φόβου. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με αφετηρία τους χώρους εργασίας και κατοικίας, με συντονισμό κατά κλάδο, κατά δήμο και γειτονιά. Εκεί να δοθεί η απάντηση ενάντια στη δράση και των προβοκατόρων, και των κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και των μηχανισμών που επιχειρούν να διαμορφώσουν τέτοια κοινή γνώμη που να παρακαλά να παίρνονται μέτρα που αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ