Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10332

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την 188η επέτειο της Επανάστασης του 1821

Το δίδαγμα της Επανάστασης του 1821, που παραμένει επίκαιρο, είναι ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός και η αυτοθυσία χιλιάδων και χιλιάδων απλών ανθρώπων. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά, να εκφράσουν την πιο αποφασιστική δράση - απειθαρχία στην ΕΕ, να καταδικάσουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Με την αντιιμπεριαλιστική συμμαχία τους, να ανοίξουν το δρόμο στο μέλλον που τους ανήκει.


ΣΕΛ.  3

ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ απειθαρχίας κι ανυπακοής σε ΝΑΤΟ και ΕΕ

Στη διεθνή αντιιμπεριαλιστική συνδιάσκεψη στο Βελιγράδι, στα 10 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα που συγκλόνισαν την περιοχή μας, φέρνοντας αντιμέτωπους το λαό της Γιουγκοσλαβίας με το ΝΑΤΟ, η άνιση μάχη από την πλευρά των στρατιωτικών δυνάμεων που αναμετρήθηκαν δεν πήγε χαμένη. Συνέβαλε στην αφύπνιση λαϊκών μαζών, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στην Ανατολική Ευρώπη, και τα περί δήθεν «ειρηνικής διευθέτησης» των προβλημάτων, «ειρηνικής ανάπτυξης». Σήμερα, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην «μπαρουταποθήκη» των Βαλκανίων, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην καλλιέργεια αυταπατών ότι η ένταξη και των υπόλοιπων χωρών της Βαλκανικής στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ θα δώσει την ειρήνη, την ευημερία και τις «ίσες ευκαιρίες» στους λαούς, θα προστατεύσει από την καπιταλιστική κρίση και τους πολέμους. Το ΚΚΕ θα επιδιώξει να συμβάλει σ' ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα απειθαρχίας κι ανυπακοής στις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, της ιμπεριαλιστικής «νέας τάξης πραγμάτων». Ο ελληνικός, ο σέρβικος, ο αλβανικός, όλοι οι λαοί της Βαλκανικής, αλλά πρώτα απ' όλα η εργατική τάξη των Βαλκανίων, έχουν μοναδικό, αποκλειστικό συμφέρον από ένα τέτοιο λαϊκό κίνημα.


ΣΕΛ.  8  -  10

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Χωρίς ανάπαυλα μέχρι την τελευταία ώρα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα για την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Επίσης η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Αύριο Πέμπτη, 7.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει συνδικαλιστική σύσκεψη.


ΣΕΛ.  15

ΝΕΤ ... «συγχαρητήρια»!

Φτήνια, χυδαίος αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας. Αυτή είναι η ουσία της πολυδιαφημισμένης σειράς της ΝΕΤ «Η μεγάλη αλλαγή», που το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τη Δευτέρα. Δαπανήθηκαν εκατομμύρια, για να βγει στον αέρα ο Κούλογλου της «δεξιάς» και για να φανεί το πραγματικό ...επιστημονικό ανάστημα των καθηγητών που έδωσαν τα φώτα τους σ' αυτήν την προπαγανδιστική πρόκληση, με μαϊντανούς τους Κύρκο, Φαράκο.

Ταγματασφαλίτες δεν υπήρχαν (!), τα αστικά κόμματα δεν την κοπάνησαν στην Κατοχή, ούτε ...συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, ενώ είναι ...άγνωστο στους συντελεστές της σειράς, ποιοι σήκωσαν το βάρος της Αντίστασης, ποιοι είχαν χιλιάδες νεκρούς.

Αντίθετα, η εκπομπή γνωρίζει για το χαρτάκι μεταξύ Τσόρτσιλ - Στάλιν, για το «μοίρασμα του κόσμου» (!), ρίχνει το ανάθεμα στον ένοπλο λαϊκό αγώνα, αναμασά τα του «παιδομαζώματος» και τα «αναμορφωτήρια» - «παιδουπόλεις» της Φρειδερίκης, τη ...σωτηρία που ήρθε από το «δόγμα Τρούμαν» και το «σχέδιο Μάρσαλ», τα ...λάθη του ΚΚΕ. Να τα όρια της αστικής ιστοριογραφίας και το μεγαλείο της σήψης της. ΝΕΤ, «συγχαρητήρια»!!



ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ
Σήμερα στις 12.00 η κινητοποίηση ενάντια στους μακελάρηδες

ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Επιχειρούν αναγόρευση του κομμουνισμού σε έγκλημα

Σήμερα αναμένονται σχετικές δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.


ΣΕΛ.  7
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ
Εξόφθαλμο εμπόριο αυταπάτης

Ανακοίνωση της ΚΝΕ


ΣΕΛ.  21
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Το αναγκαίο άλλοθι για νέο γύρο ανατροπών

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ