Τετάρτη 25 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη δράση με τις αποφάσεις του Συνεδρίου

Την περασμένη Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ έκαναν μια ακόμη πανεξόρμηση με τον «Ρ» και με την Απόφαση του 18ου Συνεδρίου για το Σοσιαλισμό, ενώ ήδη είχε προηγηθεί η εξόρμηση με την Πολιτική Απόφαση για τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 19ο Συνέδριο. Ηδη έγινε το πρώτο βήμα για να διαδοθούν στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία οι αποφάσεις του Συνεδρίου. Τα δύο αυτά ντοκουμέντα αποτελούν πολύτιμα όπλα για να γινόμαστε ολοένα και πιο ικανοί να δρούμε αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα με τη στρατηγική του ΚΚΕ. Και προϋποθέτουν συνδυασμό δουλειάς πλατιά στο λαό με ταυτόχρονη μελέτη και αφομοίωσή τους. Το περιεχόμενό τους αποτελεί οδηγό δράσης, σηματοδοτεί για ολόκληρο το Κόμμα την ένταση της προσπάθειας για την εκπλήρωση των στόχων μας, για την ισχυροποίησή του, για να γίνει πράξη το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου για την αντεπίθεση, για την ανασύνταξη του κινήματος, για να προσελκύσουμε και νέες δυνάμεις στη δράση από την εργατική τάξη και τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι αποφάσεις δεν αφορούν στενά τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος. Αφορούν ολόκληρο το λαό. Αλλωστε, διαμορφώθηκαν με γνώμονα τα δικά του συμφέροντα. Οφείλουμε να γίνουν κτήμα του, πυξίδα που θα τον προσανατολίσουν σε δράση, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης νέα βάρη επιχειρείται να φορτωθούν στην πλάτη του και νέο πετσόκομμα δικαιωμάτων του σχεδιάζεται. Τα ντοκουμέντα μας βοηθούν να σημειώνουμε βήματα στην προσπάθεια για πλατιά συσπείρωση δυνάμεων με την πολιτική του Κόμματος, για πύκνωση των γραμμών του ταξικού κινήματος και των αγώνων του. Είναι εργαλεία για να καλλιεργηθεί ένα ήδη γόνιμο έδαφος, που αποτυπώνεται στο αυξημένο κύρος του Κόμματός μας στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους γερούς αγωνιστικούς δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Στην αυξημένη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια απ' την ασκούμενη πολιτική, στο γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι είναι οι άνθρωποι του μόχθου που αναζητούν διέξοδο, που προσεγγίζουν την πολιτική πρόταση του Κόμματός μας.

Διαδίδουμε τις αποφάσεις, διευκολύνουμε έτσι τη δουλειά μας για την οργάνωση των εργατών στα συνδικάτα, στις επιτροπές αγώνα, για τη μαζική συμμετοχή στους αγώνες στη γραμμή της εναντίωσης με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς του εκπροσώπους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όπως είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., αλλά και με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Τη δουλειά με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, οικοδομώντας προϋποθέσεις κοινής δράσης με την εργατική τάξη που θα χτυπά τον κοινό τους αντίπαλο. Τη δράση για την ισχυροποίηση του Κόμματός μας, στα εργοστάσια, στους κλάδους, για νέο αίμα στις γραμμές του. Για ενίσχυσή του σε κάθε πολιτική μάχη όπως αυτή των ευρωεκλογών που έρχονται.

Με τα ντοκουμέντα στα χέρια, όλοι πλατιά στο λαό. Με την αισιοδοξία που απ' το ίδιο το Συνέδριο πηγάζει, καθώς απ' αυτό το Κόμμα μας βγήκε πιο ώριμο, πιο ισχυρό, πιο ικανό να ανταποκριθεί με επάρκεια στα σύνθετα σύγχρονα καθήκοντα, προχωράμε αποφασιστικά στη διάδοση των αποφάσεων, σχεδιάζουμε τη δράση, συνδυάζοντας θεωρητική και πρακτική δουλειά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ