Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10331

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Για τις αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις του Θ. Πάγκαλου

«Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν η πολεμική προς το ΚΚΕ αντιγράφει, μιμείται ή και οικειοποιείται την πάλαι ποτέ αντικομμουνιστική υστερία, μισαλλοδοξία του παρελθόντος, που χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος, τις κυβερνήσεις, το θρόνο, για να στείλουν πατριώτες κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις εξορίες και τα Μακρονήσια, με τις ευλογίες των ηγεσιών και των υπηρεσιών των ΗΠΑ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΣΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ τα εργοστάσια και οι τόποι δουλειάς

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ένταση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Ολα για την επιτυχία της απεργίας στις 2 Απρίλη

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση προλειαίνουν το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που περιλαμβάνουν νέες ανατροπές στην ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Γιούρογκρουπ» και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Την ίδια ώρα, μετά την απόφαση για «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση ενθαρρύνει τους εργοδότες να προχωρήσουν σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις, υιοθετώντας τις ανάλογες απαιτήσεις των εμποροβιομηχάνων. Το ΠΑΜΕ καλεί να δυναμώσει η πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, κατά της λιτότητας, κατά της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου. Να καταδικαστεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Καλεί τα ταξικά συνδικάτα να αξιοποιήσουν τους εκατοντάδες εργάτες που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, να δημιουργήσουν απεργιακές επιτροπές παντού, να κουβεντιάσουν και συλλογικά να αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει απολύσεις, μείωση μισθών. Για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε.


ΣΕΛ.  6  -  7,    9

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Διεθνής αντιιμπεριαλιστική συνδιάσκεψη

Συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Αρχισε χτες στο Βελιγράδι και ολοκληρώνεται σήμερα η διεθνής συνδιάσκεψη (μεγάλη φωτ.) με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Στη συνδιάσκεψη, την οποία διοργανώνουν το «Φόρουμ Βελιγραδίου για τον κόσμο των ίσων» και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, συμμετέχουν αντιπρόσωποι αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων και φορέων από 45 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ακόμα αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ, της ΟΓΕ και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (μικρή φωτ. από την αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη).


ΣΕΛ.  10  -  11


ΠΑΛΙΟΖΟΓΛΩΠΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Διάρρηξη στο Ιστορικό Μουσείο «Χαρίλαος Φλωράκης»

ΣΕΛ.  3
ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ
Κινητοποίηση την Τετάρτη κόντρα στους μακελάρηδες

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη χρησιμοποίηση και πάλι του λιμανιού του Αστακού από τον αμερικανικό στρατό για στρατιωτικούς σκοπούς.


ΣΕΛ.  12
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Αύριο η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο

ΣΕΛ.  6
ΟΜΙΛΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
«Επεσαν» οι υπογραφές της παράδοσης

ΚΚΕ: Ο λαός πρέπει να φιλοδοξήσει ως επόμενο βήμα να κάνει όλες τις ιδιωτικές εταιρείες λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ