Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
«Κλίμα» υπέρ της τάξης και της καταστολής

Κλίμα υπέρ των μέτρων καταστολής του λαϊκού κινήματος και συρρίκνωσης των ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών που προωθεί η κυβέρνηση, διαμορφώνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Αξιοποιώντας το κλίμα «ανασφάλειας» και τρομο-λογαγνείας που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, χάρη στη δράση των κουκουλοφόρων, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν την πλειοψηφία της «κοινής γνώμης» να επικροτεί την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης σχεδόν με όλα τα μέσα... Ετσι, σε δημοσκόπηση της «Αλκο» για το «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης όχι μόνο να τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών μέτρων για την κουκούλα και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αλλά υπέρ της εισβολής της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό 76%, ενώ 72,3% ζητά την ταχεία απέλαση των μεταναστών! Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Καθημερινή» το ποσοστό υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου κατεβαίνει στο 49%, έναντι 44% που απαντά αρνητικά. Το 59% τάσσεται υπέρ της ποινικοποίησης της κουκούλας, ενώ το 49% εμφανίζεται να πιστεύει πως οι χαφιεδοκάμερες προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών! Σε άλλη δημοσκόπηση της RASS για το «Παρόν», το 71,7% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να απαντάει θετικά στην ερώτηση «αν θα συμφωνούσε στη λήψη πολύ αυστηρών μέτρων καταστολής, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη».

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου στην δημοσκόπηση της «Αλκο» για το «Πρώτο Θέμα», η απεικόνιση της δύναμης των κομμάτων εμφανίζεται ως εξής: ΝΔ 28,1%, ΠΑΣΟΚ 32,6%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 5,8%, ΛΑ.Ο.Σ. 4,5%, ενώ η λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,6%. Σε δημοσκόπηση της Rass για «Το Παρόν», το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ κατά 3,3%, συγκεντρώνοντας - στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου - ποσοστό 34,2% έναντι 30,9% της ΝΔ, 7,2%, του ΚΚΕ, 6% του ΣΥΡΙΖΑ, 4,4% του ΛΑ.Ο.Σ., 3,1% των Οικολόγων και 10,7% αδιευκρίνιστης ψήφου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org