Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απαράδεκτη επέμβαση ΕΕ - ΗΠΑ στα εσωτερικά της Κούβας

Ενα ακόμα απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που θέτει στο στόχαστρο την Κούβα και τον λαό της με πρόσχημα την «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος ανέφερε συγκεκριμένα:

«Γνωστή ομάδα αντιδραστικών ευρωβουλευτών σε διασύνδεση με συμφέροντα των ΗΠΑ μεθόδευσε άλλη μια συζήτηση σκοπιμότητας με ψήφισμα σε βάρος της Κούβας, που το Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό της ΕΕ έσπευσε να υλοποιήσει.

Συνιστούν μέγιστη πρόκληση τα γνωστά προσχήματα περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" από τις ΗΠΑ, τις ΜΚΟ και τα ενεργούμενά τους για να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας.

Μιλούν αυτοί που επιβάλλουν για δεκαετίες εμπάργκο σε βάρος της Κούβας και άλλες 240 κυρώσεις, που διατηρεί η κυβέρνηση Μπάιντεν, στερώντας τα στοιχειώδη από τον κουβανικό λαό.

Μιλούν αυτοί που ευθύνονται για την κατάρρευση των εμπορευματοποιημένων συστημάτων Υγείας, με εκατομμύρια νεκρούς, ενώ η Κούβα σε συνθήκες αποκλεισμού προστάτεψε την υγεία του λαού της, σημείωσε μεγάλη πρόοδο στα εμβόλια, σε άλλα ιατρικά μέσα, διατήρησε σε χαμηλά επίπεδα κρούσματα και θύματα, έχει υποδειγματική συμβολή στην καταπολέμηση της πανδημίας παγκοσμίως.

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο ψήφισμα σε βάρος του κουβανικού λαού. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κούβα και στον λαό της, απαιτούμε την άρση του βάρβαρου αποκλεισμού των ΗΠΑ και όλων των μέτρων σε βάρος της».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ