Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συνδυάζει την απεργιακή προετοιμασία με την απάντηση στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις

Εξόρμηση σε εργοτάξια στην Πάτρα
Εξόρμηση σε εργοτάξια στην Πάτρα
Με περιοδείες, εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς το Εργατικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει το απεργιακό κάλεσμα, μπροστά στην αυριανή απεργία, ενώ παράλληλα δίνει απάντηση στις πραξικοπηματικές ενέργειες των νόθων και εργατοπατέρων.

«Κανείς για δουλειά την Πέμπτη, νεκρώνουμε τα πάντα! Ολοι στους δρόμους!», είναι το κάλεσμα που χτες έφτασε σε δεκάδες εργοστάσια στη Βιομηχανική Ζώνη, σε χώρους του Εμπορίου, σε κατασκευαστικά έργα και εργοτάξια. Σήμερα, Τετάρτη, οι περιοδείες συνεχίζονται σε «Πατραϊκή Χαρτοποιία», εργοστάσιο «Coffee Island», εργοστάσιο μετάλλου «Φραγκοπαναγιώτη», σούπερ μάρκετ «Ανδρικόπουλος» και «Βασιλόπουλος», εμπορικά κέντρα.

Με δεκάδες σωματεία να έχουν λάβει απεργιακές αποφάσεις και να οργανώνουν τις απεργιακές φρουρές και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση, το Εργατικό Κέντρο διαθέτει όλες του τις δυνάμεις για να συμβάλει στο απεργιακό κλίμα και την επιτυχία της κινητοποίησης. Ταυτόχρονα με τη συζήτηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο και τις επιπτώσεις του, οι συνδικαλιστές ενημερώνουν πλατιά τους συναδέλφους για την προσπάθεια των νόθων και εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ στην Πάτρα να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο τις νόμιμες, μαζικές και συλλογικές διαδικασίες του.

Την περασμένη Παρασκευή, δύο μέρες μετά την απόφαση του Εφετείου που δεν δικαίωσε τις επιδιώξεις της, η ομάδα των απαξιωμένων συνδικαλιστών που ευθυγραμμίζονται με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση και την απόφασή της για αρχαιρεσίες. Η πρώτη απάντηση δόθηκε το Σάββατο με την έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, που διαμήνυσε πως το «πραξικόπημα» κυβέρνησης - εργοδοσίας - νόθων δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί. Η απεργία και η συγκέντρωση της Πέμπτης θα πάρουν τη σκυτάλη.

Από νωρίς χτες το πρωί, μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας έκαναν εξορμήσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας «ΤΙΤΑΝ» και σε γιαπιά ενημερώνοντας για την απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα, στις επιπτώσεις του για τους εργαζόμενους του κλάδου, επισημαίνοντας ότι αυτό το τερατούργημα δεν παίρνει «μερεμέτια», αλλά πρέπει να πεταχτεί στο «καλάθι των αχρήστων».

Στο μεταξύ, την έντονη ...ενόχληση της εργοδοσίας στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» προκάλεσαν τα πανό που έχει αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων, προπαγανδίζοντας την απεργία και τη συγκέντρωση της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, το επιχειρησιακό Σωματείο στην Αχαΐα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συμμετοχής του στην απεργία, ανάρτησε πανό έξω από μια σειρά καταστημάτων. Η μεγάλη αποδοχή του καλέσματος συμμετοχής στην απεργία θορύβησε την εργοδοσία, που επιδόθηκε σε εκστρατεία ...αποκαθήλωσης των πανό από χώρους που δεν βρίσκονται καν στην ιδιοκτησία της. «Δεν κάνουμε πίσω!», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι και διαβεβαιώνουν ότι τα πανό θα ξαναμπούν, ενώ αύριο ετοιμάζονται να απεργήσουν και να διαδηλώσουν πίσω από το πανό του Σωματείου τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ