Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκτεθειμένοι οι λαοί στην πανδημία και στο φακέλωμα από ΕΕ και κυβερνήσεις

H EE με πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ προχωρά στην εφαρμογή του «Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID», που επιβεβαιώνει ότι για τα κέρδη των ομίλων ο λαός μένει εκτεθειμένος στην πανδημία και καλείται και πάλι να πληρώσει ακριβά, στη βάση της λεγόμενης ατομικής ευθύνης. Παρέμβαση στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη να επισημαίνει τα εξής:

«ΕΕ και κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, πιστοποιούν στην πράξη με το "Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID" ότι χαλαρώνουν ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από τον ιό. Πιστοποιούν ότι με δική τους ευθύνη αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία τούς λαούς και στη μεγάλη πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχει η ενοχλητική για αυτούς αλήθεια ότι δεν έχει απαντηθεί επιστημονικά αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού, την ώρα που καταγράφονται νέες μεταλλάξεις.

Πιστοποιούν ότι κριτήριό τους είναι η διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό, στις Μεταφορές, προκειμένου να απαλλαγούν από "κόστη" και "βάρη", γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τα δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και κάθε προστασία από την πανδημία. Με το ίδιο κριτήριο άλλωστε έμειναν αθωράκιστα τα δημόσια συστήματα Υγείας, για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες και η προστασία από την πανδημία να πληρώνεται πανάκριβα από τον λαό, στη βάση της ατομικής ευθύνης.

Γι' αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε το πιστοποιητικό, και επιπλέον γιατί με στόχο τα κέρδη των ψηφιακών ομίλων και την προώθηση του γενικευμένου ευρωφακελώματος από ΕΕ και κράτη, αυτό εξελίσσεται σε πολυεργαλείο για εμπορικές συμφωνίες εκμετάλλευσης των προσωπικών και άλλων δεδομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ