Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
Ειδικά σχέδια για την «ασφάλεια» των ομίλων του Τουρισμού

Eurokinissi

Για ένα ακόμα ειδικό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ. για την «ασφάλεια των επισκεπτών στις τουριστικές περιοχές και ειδικότερα στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στην Αττική», με δημιουργία καινούργιων αστυνομικών υπηρεσιών και ενίσχυση σε προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, μίλησε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον χαιρετισμό του στην έναρξη διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Τουρισμός και Ασφάλεια», που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με την υποστήριξη της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Υποτίθεται πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, ωστόσο έρχεται να συμπληρώσει το κλίμα ...ευδαιμονίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για τον Τουρισμό, ενώ αποτελεί μία ακόμα συνδρομή στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού. Αλλωστε, όλα αυτά ανακοινώνονται σε μια συγκυρία που τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» στο οργανωμένο έγκλημα συνεχίζονται και η δράση του τελευταίου έχει επεκταθεί και σε «επενδύσεις» σε τουριστικές και άλλες περιοχές...

Η αναφορά του υπουργού ότι «είναι κρίσιμο ο τουρίστας επισκέπτης να νιώθει ασφαλής, να μπορεί να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ανησυχεί πως θα πέσει πάνω σε επεισόδια με "μολότοφ" και κάδους που καίγονται» εμφανώς προετοιμάζει το έδαφος ώστε οι λαϊκές αντιδράσεις, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περνά το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο, να καταστέλλονται στο όνομα του «πλήγματος» στον Τουρισμό. Η δε αναφορά στις μολότοφ δεν είναι παρά ενταγμένη στο πλαίσιο της τακτικής ταύτισης των λαϊκών κινητοποιήσεων με άλλες πρακτικές.

Στην τοποθέτησή του ο Μ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε πως υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στη διαχείριση των συναθροίσεων και στην εφαρμογή του νόμου (πρόκειται για τον αυταρχικό νόμο που χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση) από πλευράς αστυνομίας, καθώς και στις εκκενώσεις καταλήψεων και τις στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις σε πάρκα και πλατείες. Ολα αυτά συνδέθηκαν και με την «ανάπτυξη του Τουρισμού στη χώρα».

Ανέφερε ακόμα ότι «τα στατιστικά στοιχεία είναι εμφανή όσον αφορά τη μείωση της εγκληματικότητας και την ασφάλεια της χώρας. Μπορεί να δει κανείς την πραγματικότητα μέσα στις πόλεις μας, με ποιον τρόπο εφαρμόζουμε τον νόμο για τις συναθροίσεις. Προστατεύουμε το δικαίωμα της συνάθροισης (σ.σ. προφανώς τα ΜΑΤ και οι "αύρες" είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για κάτι τέτοιο) αλλά ταυτόχρονα δεν διαταράσσεται δυσανάλογα η κοινωνική και οικονομική ζωή».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org