Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Και οι μετακινήσεις γιατρών συνεχίζονται

Την αποδυνάμωση τμημάτων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ως αποτέλεσμα της μετακίνησης ιατρών, για κάλυψη χρόνιων ελλείψεων και προβλημάτων άλλων νοσοκομείων της περιοχής, καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από 1η Ιούνη, η διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μετακίνησε παθολόγο επικουρική γιατρό, μητέρα ανήλικου παιδιού, από την Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου στην αντίστοιχη κλινική του Νοσοκομείου Εδεσσας. Δηλαδή, προσλήφθηκε γιατρός, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη μόνιμων και διαρκών αναγκών και η διοίκηση έσπευσε να την μετατρέψει σε περιπλανώμενη για να «μπαλώσει» όπως όπως χρόνιες ελλείψεις και προβλήματα του Νοσοκομείου Εδεσσας.

Η μετακίνηση της γιατρού έγινε με την επίκληση έκτακτων αναγκών. Επιχείρημα που σύμφωνα με την ΕΝΙΠ δεν ευσταθεί καθώς «το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Εδεσσας - όπως και μιας σειράς άλλων κλινικών - είναι χρόνιο και επιδεινώθηκε το τελευταίο διάστημα». Επιπλέον καταγγέλλει ως εμπαιγμό την πρακτική της διοίκησης να επικαλείται «την ενιαία διοικητική δομή των δύο νοσοκομείων για να μην αποδεχτεί την αίτηση εξαίρεσης από μετακινήσεις και αποσπάσεις της συναδέλφου, όπως ισχύει για τις μητέρες ιατρούς με παιδιά κάτω των έξι ετών».

Η ΕΝΙΠ σημειώνει ότι η μετακίνηση της παθολόγου «ήρθε να προστεθεί στη μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, που εδώ και πολλούς μήνες βρίσκονται στα Νοσοκομεία Νάουσας και Πτολεμαΐδας. Αντίστοιχη, αν όχι χειρότερη, είναι η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας που ενώ λειτουργούν με κενό το 45-60% των οργανικών θέσεων, χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό ως δεξαμενές άντλησης μετακινούμενου προσωπικού».

Η ΕΝΙΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την πολιτική «μπαλωμάτων» που διαδοχικά ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα τη σχεδιασμένη υπονόμευση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την εξώθηση των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

Διεκδικεί μαζικές προσλήψεις και με τη συμμετοχή της στην αυριανή απεργία θα απαιτήσει:

- Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης της επικουρικής παθολόγου και να επιστρέψει στο τμήμα της. Να ανακληθούν άμεσα και οι αντίστοιχες αποφάσεις μετακίνησης των δύο αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

- Να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού για την κάλυψη χρόνιων ελλείψεων προσωπικού.

- Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία των επικουρικών ιατρών στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ της ΠΕ Πέλλας. Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φρακαρισμένα τα νοσοκομεία, χωρίς ΜΕΘ στο Μεσολόγγι(12/5/2021)
Οχι στη μετατροπή του νοσοκομείου σε μιας νόσου(29/4/2021)
Σκηνοθετημένη παράσταση και εμπαιγμός(17/11/2020)
«Στο κόκκινο» με χιλιάδες κενές θέσεις και εκατοντάδες συμβασιούχους πριν από την απόλυση(1/10/2020)
Βαφτίζει «αναβάθμιση» την «αποθήκη» ασθενών!(22/11/2013)
«Ψυχορραγεί» η Παθολογική Κλινική(26/5/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org