Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Χτυπάει καμπανάκι κινδύνου για τα σχέδια επέκτασης των ΣΔΙΤ

Συγκροτήθηκε Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια μαζικής σύσκεψης

Από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη συμβασιούχων του νοσοκομείου
Από τη χτεσινή μαζική σύσκεψη συμβασιούχων του νοσοκομείου
Μαζική ήταν και η χτεσινή σύσκεψη συμβασιούχων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συγκροτήθηκε Σωματειακή Επιτροπή Συμβασιούχων του νοσοκομείου και αποφασίστηκε η συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, καθώς επίσης και συμμετοχή στην παναττική στάση εργασίας στις δημόσιες δομές Υγείας που έχει προκηρυχθεί την Τετάρτη 16 Ιούνη.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου απέναντι στους σχεδιασμούς για επέκταση των ΣΔΙΤ και για νοσοκομεία - επιχειρήσεις.

«Απέναντί μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης. Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός. Αγανάκτηση μας προκαλούν και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που επιχειρούν να εμφανισθούν "υπερασπιστές" του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μάταια νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε ότι:

  • Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησαν τον νόμο για διάθεση του 10% των δημόσιων νοσοκομειακών κρεβατιών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
  • Η ΝΔ ίδρυσε την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας και ο ΣΥΡΙΖΑ της παραχώρησε το νοσοκομείο Σαντορίνης
  • ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ίδρυσαν την ΕΣΑΝ ΑΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη μετονόμασε σε ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ και της ανέθεσε την ανάπτυξη του ελληνικού DRG (Κοστολόγηση Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών) για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο 4413/2016 (με βάση την ευρωπαϊκή Οδηγία 2014/23/ΕΕ) για την επέκταση των ΣΔΙΤ και στον τομέα της Υγείας και η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα τον εφαρμόσει άμεσα.

Επιχειρηματικοί όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά τους "λογαριάζουν" χωρίς τους εργαζομένους και θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους», διαμηνύει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org