Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Στις 10 Ιούνη όλοι στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα

Στη 1 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού των εργαζομένων

Να δώσουν συνέχεια στον πολύμηνο δίκαιο αγώνα τους, με επόμενο σταθμό την πανελλαδική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα αύριο Πέμπτη και την απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας στις 1 μ.μ., καλούν τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου με το ψηφοδέλτιο του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Στις 10 Ιούνη απεργούμε και διεκδικούμε τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου μας, διασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Στις 10 Ιούνη απεργούμε και απαιτούμε να αποσυρθεί το εργασιακό έκτρωμα. Η κατάργηση του 8ωρου, η σύγχρονη σκλαβιά, ο εργασιακός μεσαίωνας δεν θα περάσει», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι στη διοίκηση του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας με το ψηφοδέλτιο του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου».

Παράλληλα, καταγγέλλουν τις υπόλοιπες παρατάξεις και τα μέλη της διοίκησης που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, για υπονόμευση του αγώνα. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η πρόταση του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» ήταν στην απεργία να πραγματοποιηθεί μια παν-ΛΑΡΚΟική συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με τη συμμετοχή όλων των σωματείων και του λαού της περιοχής, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ, τι έχει ειπωθεί στα υπουργεία και τι επιφυλάσσει η συνέχεια, και παράλληλα να σχεδιαστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» στην ανακοίνωσή του, τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση υιοθέτησαν την υπονομευτική πρόταση της ΔΑΚΕ για συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, χωρίς μάλιστα να διασφαλίζεται η μετακίνηση των εργαζομένων.

«Η υπονόμευση και οι πραγματικές διαθέσεις φάνηκαν (...) "Συμφωνούν" ότι η κύρια μάχη για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων θα δοθεί εδώ, στο εργοστάσιο. "Συμφωνούν και καταγγέλλουν" ότι η ΓΣΕΕ είναι ξεπουλημένη, ότι δεν μας έχει στηρίξει μέχρι σήμερα στον αγώνα μας, ότι έχει δημιουργήσει εμπόδια σε αυτόν. "Συμφωνούν" ότι μία κάθοδος στην Αθήνα θέλει προετοιμασία για να έχει την συμμετοχή των εργαζομένων, για να έχει επιτυχία. Στην πράξη όμως επέμεναν, και ψήφισαν τελικά, να μη συμμετέχουν σε μία συγκέντρωση εδώ στον χώρο της Λάρυμνας. Υπονόμευσαν επί της ουσίας τον αγώνα που δίνουμε εδώ και 18 μήνες», επισημαίνει.

Και προσθέτει: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Από τις πράξεις βγαίνουν τα συμπεράσματα. Η κυβέρνηση, ως συνέχεια όλων των προηγούμενων, μας έχει κηρύξει τον πόλεμο. Η υπονόμευση και η κωλυσιεργία δεν χωρούν. Είναι συνειδητή επιλογή ενάντια στον δίκαιο αγώνα μας για τη ΛΑΡΚΟ (...) Το εργασιακό έκτρωμα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή συνδέεται με το "ο καινούργιος επενδυτής θα διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει"».

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας απευθύνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, μέλη του οποίου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούν συνεχείς εξορμήσεις στην πύλη του εργοστασίου και στα χωριά της περιοχής, καλώντας σε απεργιακό ξεσηκωμό και σε έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

«Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα. Οχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Οχι στις απολύσεις. Οχι στην κατάργηση του 8ωρου. Δεν αποδεχόμαστε τον εργασιακό μεσαίωνα. Δεν αποδεχόμαστε την ανεργία. Θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη. Στις 10 Ιούνη όλοι στη ΛΑΡΚΟ», τονίζει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Την ίδια στιγμή Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, που όλο το προηγούμενο διάστημα εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και στήριξαν τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, ετοιμάζονται να βρεθούν για μία ακόμη φορά στο πλευρό τους. Μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στις πόλεις της Στερεάς και της Εύβοιας, ετοιμάζονται να μεταβούν στη Λάρυμνα και να ενώσουν τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Λαμία την Τρίτη 25 Μάη(22/5/2021)
Απεργία και συγκέντρωση στη Λαμία την Τρίτη 25 Μάη(21/5/2021)
Αγωνιστικό «παρών» σε Ανατολική Στερεά - Εύβοια(8/5/2021)
Κάλεσμα ξεσηκωμού μπροστά στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου(13/10/2020)
Σημαντική παρέμβαση για τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ(5/6/2020)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org