Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ALPHA BANK
Καλεί την τράπεζα να κόψει τον μισθό σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί!

Μια πρωτοφανή πρωτοβουλία πήρε η πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Alpha Bank, ζητώντας από τη διοίκηση της τράπεζας να θέσει σε αναγκαστική άδεια και να κόψει τους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων που δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, που απέστειλε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, η πλειοψηφία του Συλλόγου, στο όνομα της «απομόνωσης» των αρνητών του εμβολίου, καλεί την τράπεζα «να κάνετε χρήση του διευθυντικού σας δικαιώματος να χορηγηθεί υποχρεωτική άδεια σε όσους συγκαταλέγονται στην κατηγορία των αρνητών». Μάλιστα, σημειώνει πως «στην περίπτωση κατά την οποία προκύψει δυσλειτουργία στην εργασία μας, τότε με την επίκληση της προαναφερθείσας διάταξης του άρθρου 374 ΑΚ, ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζομένων».

Απαντώντας η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Alpha Bank σημειώνει πως πρόκειται για «επιστολή - κόλαφο κατά των εργαζομένων» από την παράταξη της ΝΔ στον Σύλλογο, που «αποκαλύπτει τα βρώμικα σχέδια των εργοδοτών για το μέλλον μας». Φτάνουν στο σημείο, σημειώνει, «να εκλιπαρούν τη διοίκηση να κάνει χρήση του "διευθυντικού της δικαιώματος" και να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους, να μην τους πληρώνει καν εφόσον αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ άλλωστε δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να επιβάλλει αναστολή σύμβασης χωρίς αποδοχές και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη στον εργαζόμενο. Πώς δεν μας είπαν να ανοίξει η Σπιναλόγκα ή να φορούν σε αυτούς τους εργαζόμενους ένα αστέρι στο πέτο για να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους!».

«Κρύβουν μέσα από αυτήν την επιστολή», τονίζει η ΕΣΑΚ, «τις παλινωδίες και τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης - εργοδοσίας για τη διαχείριση της πανδημίας».

«Αλήθεια, σε όσους τελικά δεν εμβολιαστούν, ποια θα είναι η πρόταση του Συλλόγου; Η απόλυσή τους; Γιατί και με αυτήν την επιστολή η πλειοψηφία του Συλλόγου συνειδητά φτιάχνει προσχήματα για να περάσει το νομοσχέδιο - οδοστρωτήρας!», σημειώνει η ΕΣΑΚ. Και αναδεικνύει ότι «με αφορμή το ευαίσθητο θέμα της υγείας υιοθετούν την άκρως επικίνδυνη θέση για τους εργαζόμενους που ακούει στο όνομα "άσκηση διευθυντικού δικαιώματος". Κι έτσι απλά η τράπεζα θα ασκεί το διευθυντικό της δικαίωμα όταν ο εργαζόμενος δεν θα συμμορφώνεται με τη "νόμιμη" επιβολή της 10ωρης εργασίας, με την επέκταση της τηλεργασίας κ.ά.».

Η ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη «στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και Συλλόγου. Καμία σχέση δεν έχουν με τα δικαιώματά μας, παρά μόνο με την εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Ο ρόλος και η θέση των εργαζομένων στην Alpha bank είναι μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση όλων όσα με μανία προσπαθούν να καταστρατηγήσουν, για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στη ζωή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις αύριο σε Καρδίτσα και Πάτρα(21/7/2021)
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να πουν όχι στις «εθελούσιες» απολύσεις(18/6/2020)
Εστησε διαδικτυακή παρωδία αντί εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης(10/6/2020)
Με το ζόρι συνδρομή στην εργοδοτική παράταξη(25/1/2002)
Δίωξη εργαζόμενης μετά την απεργία(13/12/2000)
Εργοδοτικές πιέσεις και αυθαιρεσίες(25/11/2000)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org