Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Κομμουνιστών των ΗΠΑ στο δικό του μήνυμα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Σε μια εποχή εντεινόμενων εντάσεων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και με τις αντιφάσεις του καπιταλισμού να έχουν πλέον αποκαλυφθεί με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19, η εργατική τάξη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ βαρβαρότητας και σοσιαλισμού.

Εχοντας ως οδηγό πάνω από έναν αιώνα Ιστορίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν είναι μόνο το παλαιότερο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά και το μοναδικό που έχει θυσιάσει τόσο πολλά για την απελευθέρωση του έθνους τόσο από τον φασισμό όσο και από τον ιμπεριαλισμό. Ο ηρωισμός των αγωνιστών των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ - ΔΣΕ συνεχίζει να μας καθοδηγεί σήμερα, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλές από τις ίδιες δυσκολίες και εχθρούς που και εκείνοι αντιμετώπισαν τότε στα βουνά και στους δρόμους.

Το ΚΚΕ συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κομμουνιστικού κινήματος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Το Κόμμα Κομμουνιστών ΗΠΑ, ως μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα, χαιρετίζει και επιδιώκει να συνεισφέρει στις προσπάθειες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τη διαμόρφωση ενός μαρξιστικού - λενινιστικού πόλου στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της εργατικής τάξης της Ελλάδας, υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ, καθώς συνεχίζει να διεξάγει την ιστορική της πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org