Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση φοιτητών και εργαζομένων ενάντια στην αστυνομοκρατία

Κινητοποίηση σήμερα στις 7.30 μ.μ.

Παρέμβαση ενάντια στην αστυνομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Δευτέρα στις εισόδους του ΑΠΘ, με πρόσχημα την αποτροπή «κορονοπάρτι», πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν πως όλες αυτές τις ώρες απαγόρευσαν την είσοδο σε φοιτητές, ή υποχρέωσαν άλλους να υποστούν ελέγχους στις τσάντες τους και απαίτησαν την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Τόνισαν ότι τα «κορονοπάρτι» δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητικούς συλλόγους, το φοιτητικό κίνημα και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και πως η παρουσία των αστυνομικών στο ΑΠΘ εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, κινητοποίηση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Σοφίας ενάντια στην αστυνομοκρατία.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά την οποία διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομοκρατία και την περικύκλωση του χώρου του Πανεπιστημίου, ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε επίσης πως η αστυνομία μπορεί να αναζητήσει τους διοργανωτές των «κορονοπάρτι» εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου, καθώς αυτοί καμία σχέση δεν έχουν με το Πανεπιστήμιο, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ