Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για το 3ο κείμενο

Συντρόφισσες, σύντροφοι,

Στο τρίτο κείμενο εκλαϊκεύεται η ταξική διάρθρωση του λαού, ιδιαίτερα των εργατοϋπαλλήλων και άλλων παραγωγικών τάξεων, με χαμηλά εισοδήματα, που είναι εν δυνάμει σύμμαχοι της εργατικής τάξης.

Το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με τις διακυμάνσεις του προσπαθεί να συσπειρώσει στους αγώνες του άλλες φτωχές κοινωνικές τάξεις, που πλήττονται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα.

Η προσπάθεια για κοινή δράση ενάντια σ' αυτά τα μέτρα επιβάλλει το δυνάμωμα των ταξικών αγώνων, την ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας, ενάντια στην οικονομική πανδημία, που μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τα συμφέροντα των πολυεθνικών του παγκόσμιου καπιταλιστικού τυφώνα.

Με το ΠΑΜΕ ως δύναμη κρούσης των ταξικών αγώνων πρέπει να οργανώσουμε σε όλους τους κλάδους εργαζομένων επιτροπές ανέργων, που μαζί με τους συναδέλφους τους, που έχουν εργασία, έστω και τετράωρη, ή με άλλες μορφές, να καταργήσουμε αυτές τις μορφές εκμετάλλευσης, για να έχουν όλοι εργασία με κανονικό ωράριο και σταθερές αποδοχές με τα επιδόματα εορτών, αδείας κ.λπ.

Για την αντιμετώπιση της ανεργίας επιβάλλεται η μείωση των ωρών εργασίας, αφού η τεχνολογική πρόοδος αυξάνει την παραγωγή και τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Να διεκδικήσουμε κατώτερο μισθό τα 900 ευρώ, κατώτερη σύνταξη για δεκαπέντε χρόνια εργασίας τα 750 ευρώ και δωρεάν φάρμακα.

Να διεκδικήσουμε αναλογική σύνταξη σε όσους αναγκάστηκαν να σταματήσουν την εργασία τους, κυρίως γυναίκες μητέρες, που μεγάλωσαν τα παιδιά τους και δεν μπόρεσαν να επιστρέφουν στην εργασία τους.

Ολος ο λαός να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρεάν φάρμακα, χωρίς εργασιακές προϋποθέσεις.

Επιβάλλεται να δυναμώσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, άλλους συλλόγους, στους χώρους κατοικίας μας, όπως σχολικούς, εξωραϊστικούς, μορφωτικούς, επιτροπές ειρήνης, γυναικών, συλλόγους αθλητικούς κ.λπ., που μέσα από τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αναδεικνύονται οι ανάγκες που υπάρχουν και η παντελής έλλειψη κυβερνητικής φροντίδας και υποστήριξης. Επίσης τους συλλόγους των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης - ΔΣΕ, που έγραψαν με το αίμα τους τις μεγαλύτερες ηρωικές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Ολοι οι συγγενείς και οι απόγονοι των αγωνιστών πρέπει να γεμίσουν τα παραρτήματα, για να δώσουν νέα πνοή στη δράση τους.

Με όλα τα θέματα που αναλύονται στο τρίτο κείμενο, διαπιστώνεται η επιστημονική μελέτη που δίνει λύσεις, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού, που όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις αδιαφορούν, και το μόνο που έκαναν ήταν πώς θα φορολογήσουν περισσότερο τους εργάτες και πώς θ' απαλλάξουν τ' αφεντικά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές...

Και τα τρία κείμενα για το 21ο Συνέδριο του Κόμματός μας είναι πολύ πιο ολοκληρωμένα από κάθε άλλη φορά και ήταν σωστή η ιδέα να δοθούν με αυτόν τον τρόπο στη δημοσιότητα.


Ιωάννης Ιωαννίδης
ΚΟΒ Ν. Φιλαδέλφειας Αττικής του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org