Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Παριστάνει τον ανήξερο για τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα

Σαν την ανορθογραφία της μεταπολίτευσης παρουσίασε την κυβέρνηση της ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του χτες με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση των κομμάτων αστικής διαχείρισης που μεθοδικά υπέσκαψε το οικοδόμημα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στην ουσία θέλει να καταλύσει το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης - αυτή είναι η ευθεία επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με την κατάργηση του 8ωρου, που θέλει να μας πείσει ο κ. Χατζηδάκης ότι η κατάργηση των δικαιωμάτων και η πληρωμή με ρεπό είναι μια στροφή προς το μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε σαν να είναι ουδέτερος σχολιαστής της επικαιρότητας και όχι ο πρώην πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που κατεδάφισε εργασιακά δικαιώματα, πως «όταν επιτίθεται κανείς στην εργασία, όταν απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, όταν καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει το 10ωρο εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, η μπάλα θα πάρει και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα - αυτή είναι η εμπειρία μας και από τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων».

Μάλιστα, προσπερνώντας το γεγονός πως ήταν η δική του κυβέρνηση αυτή που ενορχήστρωσε την επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, συμπλήρωσε ότι «δεν είναι μόνο η επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, είναι ο συνδικαλιστικός νόμος, είναι και η συρρίκνωση του δικαιώματος της απεργίας μέσα στον εργασιακό νόμο»..!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org