Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Μεγάλες μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις με τον Δ. Κουτσούμπα

Σάλπισμα αντεπίθεσης από Θεσσαλονίκη και Περιστέρι, όπου κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Περιστέρι
Περιστέρι
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις, με τις οποίες ολοκληρώθηκαν αυτήν τη βδομάδα οι ομιλίες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, πριν την κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 22 Μάη (βλ. σελ. 5).

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε την περασμένη Τετάρτη 15/5 στο Περιστέρι, στην «καρδιά» της Δυτικής Αθήνας, με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία να βουλιάζουν την πλατεία Δημαρχείου, σε μια συγκέντρωση από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών. Εκεί μίλησαν επίσης ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, και η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Την Πέμπτη 16 Μάη τη σκυτάλη πήρε η Θεσσαλονίκη των ηρωικών λαϊκών αγώνων, με τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία στο Αγαλμα Βενιζέλου να πνέει τον δυνατό «Βαρδάρη» της αντεπίθεσης για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Στο βήμα του μεγάλου αυτού συναπαντήματος χιλιάδων ανθρώπων του μόχθου, παλιών και νέων αγωνιστών, εργαζομένων που προσεγγίζουν το Κόμμα το τελευταίο διάστημα, χαιρετισμό απηύθυναν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Αγγέλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σ. Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σ. Ζαριανόπουλος.

Παίρνοντας κουράγιο από τις επιτυχημένες συγκεντρώσεις όπως οι παραπάνω σε δεκάδες γειτονιές της Ελλάδας, ξεκίνησε με ενθουσιασμό και η πλατιά διάδοση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που άρχισαν να φτάνουν στα γραφεία του Κόμματος και στα εκλογικά κέντρα. Η μεγάλη εξόρμηση που οργανώνεται γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι, σε χώρους δουλειάς, στέκια νεολαίας, ανοίγει τη συζήτηση για τις λίγες μέρες που απέμειναν. Για να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, για να γίνει στις εκλογές ένα μεγάλο βήμα, για μια μεγάλη νίκη του λαού.


Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org