Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!

Φυλλάδιο του Κόμματος που διακινείται πλατιά στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της επόμενης Κυριακής 26 Μάη

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές!

Τα κόμματα του διπολισμού - ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ - κάνουν τα πάντα για να εγκλωβίσουν τον λαό στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο.

Στήνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, εμφανίζονται ότι τους χωρίζει πολιτική άβυσσος.

Ο στόχος τους είναι να κρύψουν τη μεγάλη τους συμφωνία στη διατήρηση των μνημονιακών αντιλαϊκών νόμων, στην τήρηση των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060, στη συμμόρφωση με την εποπτεία της ΕΕ, στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών.

Οι όποιες διαφορές τους δεν αμφισβητούν αυτόν το δρόμο που φέρνει συνεχώς νέα δεινά.

Είναι «οξυγόνο» για το σύστημα, για να μετακινείται η λαϊκή δυσαρέσκεια πότε στον έναν, πότε στον άλλον.

Η πείρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι, ψάχνοντας τις πιο «ανώδυνες» διαφορές, κατέληγε ο λαός στο πιο επώδυνο σενάριο. Αφήνουμε πίσω τη λογική του «μικρότερου κακού», που κάθε φορά οδηγεί στο μεγαλύτερο.

Αχρηστεύουμε τις παγίδες και τα ψεύτικα διλήμματα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις παροχές - ψίχουλα, επιστρέφοντας στον λαό 1 από τα 10 που του έχουν κλέψει, αναζητά συγχωροχάρτι για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση. Ισχυρίζεται ότι ξημερώνει μια νέα μέρα, που αυτός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα γιατί δήθεν δεν είναι με την ελίτ.

4 χρόνια τώρα υπηρέτησε με συνέπεια τα μεγάλα συμφέροντα, την ελίτ, την «Ελλάδα των λίγων». Από τη μια ψήφισε δεκάδες αντεργατικούς νόμους και από την άλλη έδωσε δεκάδες «δώρα» στο κεφάλαιο, όπως ήταν η εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών κ.ά.

Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, οι διεθνείς οίκοι «στάζουν μέλι» για την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τώρα, προεκλογικά, ζητά από τον λαό να ξεχάσει όλα όσα έχασε, να συμβιβαστεί με τα ψίχουλα, τις δόσεις, τα κοινωνικά μερίσματα και να πει και «ευχαριστώ».

  • Αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα: Η μοιρολατρία, που καλλιεργεί, η δικαιολόγηση των πιο βάρβαρων κι επικίνδυνων πολιτικών, στο όνομα της «προόδου», του δήθεν ρεαλισμού.
  • Αυτό έκανε όταν ψήφισε με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ένα τρίτο μνημόνιο και δεκάδες αντεργατικά μέτρα. Η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», που οδηγεί σε 7ήμερη, 9ήμερη, 11ήμερη συνεχή δουλειά, έχει και τη δική του σφραγίδα.
  • Αυτό κάνει όταν στηρίζει τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, όπως η συμφωνία των Πρεσπών, όταν γεμίζει στρατιωτικές βάσεις τη χώρα, όταν δίνει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.
  • Αυτό κάνει όταν προκλητικά αθωώνει την ΕΕ, λέγοντας ότι αυτή ξεστράτισε απ' τις «καλές» ιδρυτικές της αξίες και ότι μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαών.


H ΕΕ ενισχύει ακόμη περισσότερο τον αντιδραστικό της χαρακτήρα, με αποφάσεις που τις ψηφίζουν ομόφωνα οι φιλελεύθερες, οι σοσιαλδημοκρατικές, οι ακροδεξιές και οι δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις, τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από την άλλη, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ψήφο του λαού, για να επανέλθουν στη διακυβέρνηση. Αναζητούν στα έργα του ΣΥΡΙΖΑ δικαίωση για τη δική τους αντιλαϊκή πολιτική. Θέλουν να γίνουν αυτοί οι εκλεκτοί του κεφαλαίου.

Ψηφίζουμε με ενιαίο κριτήριο

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Οι εκλογικές μάχες, που έχουμε μπροστά μας, αποτελούν η μία συνέχεια της άλλης.

Απέναντί μας έχουμε την ΕΕ που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική, τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν σε κάθε χώρα, τους δήμους και τις Περιφέρειες που την εξειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο.

Το πραγματικό διακύβευμα για τον λαό σε όλες τις κάλπες είναι ένα:

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο γνώριμο δρόμο, που μας έφτασε έως εδώ, ή θα δυναμώσουμε τη ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τα στηρίγματά τους; Είτε αυτά βρίσκονται σε κυβερνήσεις, είτε στις δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις.

Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά:

  • Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Για να μη δώσουμε δικαίωμα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισχυρίζονται ότι ο λαός έδωσε έγκριση στις επιλογές τους.
  • Για να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χτύπημα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και της μισής ζωής.
  • Για να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, της φτώχειας και των πολέμων. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η αποδέσμευση της Ελλάδας και άλλων χωρών από αυτήν τη «λυκοσυμμαχία», ως επιλογή των ίδιων των λαών, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.
  • Για να ορθωθεί πραγματικό τείχος στο φασισμό, που τροφοδοτείται από το ίδιο το σύστημα, από την αντιλαϊκή πολιτική και τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, από την ανοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σε αυτήν τη μάχη, θα έχει μεγάλη σημασία το γκρέμισμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από την 3η θέση, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ.
  • Γιατί στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετέχουν δεκάδες δοκιμασμένοι αγωνιστές που μπορεί στο παρελθόν να στήριξαν άλλες επιλογές, όμως δεν εξαγοράστηκαν, έβγαλαν συμπεράσματα, συμμετέχοντας στον αγώνα.
  • Γιατί οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν θα κρυφτούν πίσω από τις δυσκολίες, πίσω από το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο, αλλά θα μπουν μπροστά στον αγώνα για κάθε λαϊκό πρόβλημα.


Αυτό δείχνει η πείρα από τους κομμουνιστές δημάρχους σε Πάτρα, Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία.

Γιατί το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του Πρόγραμμα τον δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

Αυτό είναι το πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο.

Η «Ελλάδα των πολλών» είναι η Ελλάδα του σοσιαλισμού!

Προχωράμε με το δίκιο και τη δύναμή μας!

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ