Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση απαντάμε με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Στην τριπλή εκλογική μάχη της 26ης του Μάη, η ενιαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των κομμάτων της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, είναι η μόνη επιλογή που θα δώσει ισχυρή λαϊκή απάντηση στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν για λογαριασμό του κεφαλαίου η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις αλλά και οι δήμοι και οι Περιφέρειες ως στηρίγματά τους.

Οποιο εργατικό - λαϊκό πρόβλημα και να πιάσει κανείς, όποιο χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, όλα «φωνάζουν» για ένα πράγμα: Η πολιτική που τσακίζει τον λαό για να στηρίξει το κεφάλαιο είναι ενιαία από πάνω μέχρι κάτω. Η ΕΕ δίνει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, οι κυβερνήσεις τις συνδιαμορφώνουν και τις υλοποιούν, οι δήμοι και οι Περιφέρειες τις εξειδικεύουν. Ολοι αυτοί δεν κομματιάζουν την πολιτική τους... Ετσι κι εμείς δεν κομματιάζουμε την ψήφο μας, δεν κομματιάζουμε την απάντησή μας, ακριβώς γιατί δεν κομματιάζουμε τη ζωή μας, τη θέλουμε ολόκληρη και με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές ψηφίζουμε για όλα και με ενιαίο κριτήριο, που είναι το συμφέρον του λαού. Μπροστά σε όλες τις κάλπες, όπως και στις μάχες που θα ακολουθήσουν, δίνουμε ενιαία, μαχητική απάντηση στο πραγματικό δίλημμα: Θα συνεχίσουμε στον αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε έως εδώ και ο οποίος αποδεδειγμένα φέρνει φτώχεια, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, δυσβάσταχτα βάρη και χρέη για τον λαό, ανασφάλεια για το αύριο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ή θα αντεπιτεθούμε ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων και την πολιτική της, ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, στους ανθρώπους του στην Τοπική Διοίκηση;

Απέναντι στα απατηλά κλισέ των «ανεξάρτητων» και «ακομμάτιστων»...

Αυτόν τον ενιαίο χαρακτήρα της μάχης επιχειρούν να θολώσουν με κάθε τρόπο τα αστικά κόμματα και επιτελεία, επιδιώκοντας να εγκλωβίσουν «εντός των τειχών» λαϊκές δυνάμεις που πάνε να κάνουν το βήμα, δυνάμεις που παίρνουν την απόφαση να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Κόμματα και επιτελεία του κεφαλαίου επιχειρούν να «σπάσουν» την ψήφο τους, να τους βάλουν τελικά με την ψήφο στη μια κάλπη να ακυρώσουν την αγωνιστική επιλογή που κάνουν στην άλλη.

Για τον σκοπό αυτό, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές φοριούνται πολύ... τα κλασικά απατηλά κλισέ: Οι «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» υποψήφιοι, τα «τοπικά κριτήρια», η ψήφος για την «καθημερινότητα του δημότη»...

Πίσω από όλα τα παραπάνω, αυτό που προσπαθούν να συσκοτίσουν είναι ότι και στις εκλογές για δημάρχους, περιφερειάρχες, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, το δίλημμα που αντικειμενικά μπαίνει στους εργαζόμενους και το λαό είναι αν θα επιλέξουν ποιοι και πώς θα υλοποιήσουν, θα εξειδικεύσουν σε τοπικό - περιφερειακό επίπεδο την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων που τις στηρίζουν, ή εάν θα επιλέξουν αγωνιστές, που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, θα εναντιωθούν και θα διεκδικήσουν μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Μιλούν για «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» υποψηφίους, όταν όλοι τους έχουν αναφορές σε κόμματα και κυρίως σε πολιτικές, όταν όλοι τους στηρίζουν και προωθούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα επιχειρηματικά σχέδια που πάνε χέρι - χέρι με το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, γενικεύουν την ανταποδοτικότητα, φορτώνοντας νέα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες, προωθούν την «ευελιξία» και την εντατικοποίηση στους εργαζόμενους στους δήμους...

Παίζουν με τα «πρόσωπα» ως κριτήριο ψήφου, αξιοποιώντας και το πλήθος των συνδυασμών και των υποψηφίων σε κάθε δήμο και Περιφέρεια, για να κρύψουν ότι όλες αυτές οι δυνάμεις υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, γεγονός φυσικά που δεν αλλάζει από τον ένα ή τον άλλο συγγενή ή γνωστό που δέχτηκε να μπει σε ένα ψηφοδέλτιο.

Μιλούν για «τοπικά κριτήρια» και για «καθημερινότητα του δημότη», λες και η καθημερινή ζωή των εργαζομένων και του λαού δεν καθορίζεται από την επίθεση διαρκείας στους μισθούς και τις συντάξεις, την ανεργία, την αντιλαϊκή φοροληστεία... Λες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός κάθε μέρα στον τόπο κατοικίας του, τα οξυμένα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στην Υγεία, στον Αθλητισμό, στην Πρόνοια, η υποβάθμιση περιοχών, οι ελλείψεις υποδομών σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της ζωής του κ.ο.κ. είναι θέματα «προσώπων» και «ικανοτήτων», λες και δεν πηγάζουν από την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, λες και δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, με την... ικανότατη εξειδίκευση αυτής της πολιτικής από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που την υπηρετούν προσηλωμένα, ανεξαρτήτως του «μανδύα» που φορούν κάθε φορά.

Να μην περάσουν σε καμιά κάλπη τα ψευτοδιλήμματα

Αντίστοιχη προσπάθεια να θολώσει ο ενιαίος χαρακτήρας της τριπλής εκλογικής μάχης γίνεται από αστικές δυνάμεις και για τις ευρωεκλογές. Στοχευμένα και εδώ, απευθύνονται σε κόσμο που προσεγγίζει το ΚΚΕ, προβάλλουν τον απατηλό ισχυρισμό ότι «στις ευρωεκλογές τα πράγματα είναι αλλιώς, γιατί είναι πρόκριμα για την επόμενη κυβέρνηση...».

«Δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές και την ανάδειξη κυβέρνησης» χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, «δημοψήφισμα» με αντίστοιχο περιεχόμενο τις βαφτίζει η ΝΔ.

Αυτό που κρίνεται για τον λαό όμως δεν είναι ποιο κόμμα θα πάρει το «πρόκριμα» της επόμενης κυβέρνησης για να πάρει και τη σκυτάλη της αντιλαϊκής επίθεσης από τη σημερινή, αλλά το πώς θα μπουν περισσότερα εμπόδια στην πολιτική που θα εφαρμόσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πώς θα ανοίξει ένας δρόμος για να βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο. Το ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως «πρόκριμα» επιβεβαιώνει ακριβώς ότι ο λαός πρέπει να σταθεί μπροστά σε όλες τις κάλπες με αυτό το γενικευμένο και ενιαίο πολιτικό κριτήριο.

Οι γνωστές θεωρίες της «χαμένης ψήφου», του «μικρότερου κακού», που οδηγούν πάντα στο μεγαλύτερο κακό, αποσπώντας ανοχή στην εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση, δεν πρέπει να περάσουν σε καμία κάλπη!

Ενιαίο και αποφασιστικό βήμα μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού

Η ενιαία μαχητική ψήφος, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι αυτή που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά για τους εργαζόμενους και τον λαό.

Η ενιαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι αυτή που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση: Οχι μόνο δεν μας βάζετε στο σακούλι όσες ντρίμπλες και αν κάνετε, αλλά περνάμε απέναντι, με το ΚΚΕ, απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και όλους όσοι τους υπηρετούν!

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, με όσο γίνεται περισσότερους κομμουνιστές ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα αγωνίζονται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού, κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, βήμα που μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, αλλά και σε όλες τις σημαντικές μάχες του επόμενου διαστήματος: Για την ενίσχυση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για τη συγκέντρωση δυνάμεων για να ανοίξουμε το δρόμο στις ριζικές αλλαγές που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού!


Γ. Ε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ