Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
Θεόδωρος ΚΟΥΕΛΗΣ

Μουσικός, μέλος της Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αττική

Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για δεύτερη φορά. Την πρώτη ήταν ως δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Περάματος, ενώ τώρα στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συσπείρωση, μου ήρθε στο μυαλό το μεγαλειώδες κίνημα του ΕΑΜ. Ετσι όπως τότε η ανάγκη του λαού για αντίδραση και διεκδίκηση ενός καλύτερου, ανθρωπινότερου τρόπου ζωής είναι επιβεβλημένη. Ως γέννημα θρέμμα Περαματιώτης σε οικογένεια Ποντίων και Μικρασιατών, μου είναι αδιανόητη η διείσδυση φασιστικών μορφωμάτων στη ζωή της Β' Πειραιά ιδιαίτερα. Aκομα και αν δεν ξέρουμε καλά Ιστορία, δεν γίνεται να ξεχνάμε την πλέον κοντινή οικογενειακή μας, μιας μόλις γενιάς.

Το ΚΚΕ έχει την ιστορική γνώση, τη θέληση, τη δύναμη και μπορεί να πάρει την ευθύνη ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, ενώ το κάλεσμά του δεν προϋποθέτει να είναι κάποιος κομματικό στέλεχος. Αυτό είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟ, είναι ώριμη σκέψη, δείγμα σοβαρής μελέτης της Ιστορίας και ανοιχτή πρόσκληση για επανένωση όλων των εργατικών, πολιτιστικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.

Ο καθένας ας πάρει την ευθύνη του. Οι εκλογές γίνονται με παραβάν ακόμα, οπότε οι δικαιολογίες μη ισχυρής στήριξης του κινήματος σε αριθμό ψήφων δεν ευσταθούν και δεν ταιριάζουν με τη συνέπεια που δείχνουν οι δυνάμεις του κινήματος στις διεκδικήσεις και στους αγώνες. Τι φοβάται ο κόσμος και τι δεν κατανοεί; Δεξιά; Σοσιαλισμό τύπου ΠΑΣΟΚ; Αριστερά που το ναι και το όχι είναι το ίδιο νόμισμα; Χορτάσαμε φούμαρα... Φτάνει και συγγνώμη κιόλας.

Στον τομέα του Πολιτισμού δε, οι προαναφερόμενοι είναι ικανοί μόνο να στήνουν σόου αστραφτερά σαν κενοτάφια. Το ουσιαστικό αντίδοτο στην αμορφωσιά και την άγνοια είναι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η παιδεία και η ταξική συνείδηση.

«Εμείς θα ζήσουμε και ας είμαστε φτωχοί», έλεγε ο λαϊκός ποιητής μας... Και θα προσθέσω με όλο το σεβασμό: Με αξιοπρέπεια και όχι πτωχοί τω πνεύματι. Κλείνω με έναν στίχο μου:

«Βάλε μπροστά δύο χέρια δυνατά.

Τι περιμένεις;

Αυτοί βάλθηκαν να ρημάξουν την ζωή μα εσύ να επιμένεις.

Και αν έχουν μείνει δύο σύντροφοι δυνατοί.

Και ένα φεγγάρι.

Προχώρα μόνο με της μάνας την ευχή.

Και ένα φιλί για μαξιλάρι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ