Σάββατο 18 Μάη 2019 - Κυριακή 19 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Να δείξουμε με την ψήφο μας ότι δυναμώνει η λαϊκή πάλη ενάντια στην ΕΕ

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν. Φιλαδέλφεια χαιρέτισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής

Χαιρετισμό στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια απηύθυνε, την περασμένη Τετάρτη 15 Μάη, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στον χαιρετισμό στάθηκε ανάμεσα σε άλλα σε στοιχεία που δείχνουν ότι η ΕΕ γίνεται όλο και χειρότερη για τους λαούς, κάτι που αποδεικνύουν «οι πάνω από 10 Ελλάδες φτωχοί, οι 2 Ελλάδες άνεργοι, η μισή Ελλάδα άστεγοι, αλλά και τα δεκάδες δισ. κάθε χρόνο για πολεμικές επεμβάσεις και ΝΑΤΟικές δαπάνες».

Πρόσθεσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, οι άλλοι πρόθυμοι υποστηρικτές της ΕΕ μάς καλούν να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Το δρόμο της έντασης της εκμετάλλευσης. Της φτώχειας και της ανέχειας. Των μνημονίων και των "θεσμών". Της στρατιωτικοποίησης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Το δρόμο της αύξησης των κερδών των ομίλων με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος».

Και από την άλλη, υπογράμμισε ότι ο λαός μπορεί να κάνει τη διαφορά «με δυνατό ΚΚΕ, με δυνατή "Λαϊκή Συσπείρωση"! Να παλέψουμε δραστήρια έτσι ώστε η αντίθεση που εκφράζεται προς την ΕΕ να μετατραπεί σε ένα πανίσχυρο ρεύμα, με στόχο την αποδέσμευση από αυτήν, με την εξουσία στα δικά μας χέρια, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των εργαζομένων, για να οργανώσουμε την οικονομία και την κοινωνία, με επίκεντρο τις ανάγκες μας, για μία ζωή που θα αξίζει να τη ζούμε!».

Πρόσθεσε ότι «δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνάμωμα της πάλης του λαού για την αποδέσμευση από την ΕΕ, που πρωτοστατεί στο ξήλωμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και φρένο στον ενιαίο αυτό μηχανισμό των αστών που ξεκινάει από τις Βρυξέλλες και φτάνει μέχρι τους δήμους και τις Περιφέρειες. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση των πρωτοβουλιών για κοινή δράση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Εχουμε μπροστά μας μία μεγάλη ευθύνη: Να αποδείξουμε ότι ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και της νεολαίας δεν αποδέχεται το μονόδρομο της ΕΕ. Καταδικάζει την αντιδραστική ένωση των μονοπωλίων, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που αυτή στηρίζει».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org